luni, 19 ianuarie 2015

Cum faci singura o casuta pentru darul de nunta: idei si poze

Casuta pentru darul de nunta trebuie sa fie practica, dar si frumoasa, deoarece va fi vizibila tot timpul nuntii. Din pacate, atunci cand bugetul este limitat este posibil sa fii nevoita sa confectionezi chiar tu casuta pentru darul de nunta. Karena iti ofera 3 idei pentru o casuta de dar facuta cu mana ta!
Casuta pentru darul de nunta este unul dintre accesoriile nelipsite de la nunti, prin urmare aceasta va fi prezenta si la nunta ta. In cazul in care doresti sa economisesti cativa lei sau pur si simplu vrei ca acest obiect sa fie unicat si sa poarte amprenta ta, poti realiza o casuta pentru darul de nunta foarte simplu. Trebuie numai sa iti faci putin timp, sa sufleci manecile si sa lasi imaginatia sa lucreze. Karena iti prezinta 3 idei de casute pentru darul de nunta pe care le poti realiza cu minim de indemanare si investitie.

Casuta pentru darul de nunta... in forma de tort

 Casuta pentru darul de nunta

Indiferent daca tortul miresei va fi rotund sau patrat, o casuta pentru darul de nunta poate fi usor realizata in forma tortului, pastrand chiar si elementele principale decorative: culoare, funde, flori sau margele.
Vei avea nevoie de:
- 3 cutii de dimensiuni diferite (rotunde sau patrate, depinde cum doresti),
- hartie de impachetat cadouri,
- panglica de satin,
- accesorii pentru decor,
- un creion,
- foarfeca si cutter,
- lipici si banda dublu-adeziva.
Cum se realizeaza? Imbraca toate cutiile in hartia de impachetat cadouri pe care ai ales-o, in asa fel incat hartia sa fie cat mai bine lipita pe cutii. Foloseste pentru margini si colturi banda dublu adeziva si in rest un lipici bun pentru hartie. Apoi, pune cutiile de carton inchise cu capacele una peste alta - evident ca cea mai mare va constitui baza, apoi urmeaza cea medie si deasupra va fi cea mai mica.

Marcheaza cu creionul conturul cutiei mijlocii pe capacul cutiei mari, apoi conturul cutiei mici pe cutia mijlocie, in pozitiile in care doresti sa fie asezate. Cutiile pot fi puse una peste alta cu marginile paralele, sau oblic, in functie de dorinta ta. Ia capacul cutiei mari si traseaza inca un contur in interiorul celui prin care ai marcat cutia mijlocie, la o distanta de 3 cm. Fa acelasi lucru si pe capacul cutiei mijlocii. Decupeaza interiorul celui de-al doilea contur de pe cele doua capace. Decupeaza baza cutiei mijlocii si a celei mici, in asa fel incat gaurile sa se potriveasca cu cele de pe capacele pe care vor fi asezate.

Fixeaza banda dublu adeziva pe interiorul capacelor cutiei mari si inchide cutia, apoi fixeaza banda dublu adeziva pe marginea gaurii din capaz si fixeaza cutia mijlocie. Repeta operatiunea si cu capacul cutiei mijlocii, apoi fixeaza cutia mica. Decupeaza si capacul acesteia, in forma unei fante destul de mari incat sa intre un plic. Masoara cate o bucata de panglica si lipeste-o pe marginea fiecarui capac. Fixeaza accesoriile dorite si... admira-ti casuta pentru darul de nunta!

Casuta pentru darul de nunta... album foto

 Casuta pentru darul de nunta
In cazul in care doresti ca prin imaginea casutei pentru darul de nunta sa amintesti de cuplul vostru si de noua familie care se formeaza, poti opta pentru o cutie imbracata in fotografiile voastre. O casuta pentru darul de nunta mai personalizata decat atat, cu siguranta nu vei gasi!
Vei avea nevoie de:
- o cutie dreptunghiulara cu capac,
- 4 fotografii la dimensiunile fiecarei laturi a cutiei,
- hartie pentru impachetat cadouri,
- lipici,
- foarfeca si cutter,
- banda dublu adeziva,
- accesorii pentru decorat.
Cum se realizeaza? In primul rand, masoara laturile cutiei (atentie: masuratorile se fac cu capacul cutiei pus pe pozitie) pentru a sti cat de mari trebuie sa fie fotografiile, apoi selecteaza 4 fotografii frumoase cu voi doi si mergi la un laborator foto sa le printezi. Imbraca in hartie pentru ambalat cadouri capacul cutiei. Masoara unul dintre plicurile pentru bani pe care le veti oferi invitatilor si marcheaza deschizatura in forma de dreptunghi ingust pe capacul cutiei. Taie cu atentie, cu un cutter. Pune capacul pe cutie.

Ia fiecare fotografie si fixeaza pe laturile ei si in centru banda dublu adeziva, lasand libera numai latura de sus, dinspre capacul cutiei. Fixeaza fiecare fotografie pe cutie, avand grija sa imbini cat mai bine colturile. Pe capac, poti decora cu ce accesorii doresti: pene, margele, funde, etc. In cazul in care esti mai indemanatica, poti realiza cutia din placaj, iar fotografiile inramate identic le poti prinde de cutie cu suruburi mici. In acest fel, cutia va fi mai rezistenta si vei putea sa o pastrezi multi ani.

Casuta pentru darul de nunta... colivia turturelelor

 Casuta pentru darul de nunta
In cazul in care ai vazut ceva asemanator intr-o revista sau la o nunta si ai o colivie sau poti procura una usor, ar fi foarte frumos daca in locul clasicelor cufere sau cutii pentru darul de nunta ai avea o colivie... In afara de faptul ca este foarte usor de decorat, o colivie poate fi un accesoriu original la nunta ta.
Vei avea nevoie de:
- o colivie,
- panglici si voal,
- accesorii decorative.
Cum se realizeaza? In cazul acestei casute pentru dar, instructiunile de realizare sunt minime, deoarece fiecare o decoreaza cum ii place, in functie de ce are la indemana. In general, una sau doua funde din organza legate cu efect sunt de ajuns. Alte mirese prefera sa adauge flori din buchetul miresei, 2 turturele (de jucarie, evident), inimioare sau cristale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu