miercuri, 12 februarie 2014

Flori de nunta: cum sa le alegi in functie de culori

Florile sunt o parte importanta din capitolul decoratiunilor de nunta, insa cum toate sunt frumoase, alegerea lor poate fi dificila. Iti oferim un ghid care sa te ajute sa te descurci intr-un noian de flori.

Fiecare nunta, indiferent cat de atent este organizata, are o culoare sau o combinatie de culori tematice. Afla in continuare cum sa alegi florile pentru decoratiuni in functie de culoarea pe care o doresti pentru evenimentul tau.

Otilia Caloian

Event manager la Jolies Events www.joliesevents.ro si coordonatorul florariei online www.florifrumoase.ro
Otilia are 31 de ani si este pasionata de tot ce este frumos. Fiind tot timpul inconjurata de flori, nu are cand sa stea incruntata, asa ca isi intampina clientii cu un zambet larg de fiecare data. Dupa o experienta de 9 ani in presa romaneasca, luand interviuri antreprenorilor de succes si scriind pentru ziare si reviste economice, printre care Gardianul, Adevarul sau revista Forbes, Otilia a decis sa-si deschida propria afacere. A inceput cu o florarie online, iar recent a infiintat si o agentie de evenimente. Sursa de inspiratie i-a fost chiar baietelul ei, David Gabriel, in varsta de 3 ani, pentru care a facut primele aranjamente florale, cu ocazia botezului. Afacerea de familie creste odata cu micutul ei, iar visul Otiliei este sa detina propriul ballroom unde sa organizeze evenimente asa cum isi doreste.
Otilia Caloian - Event manager si coordonator florarie online  
"Ador buchetele si aranjamentele din orhidee Phalaenopsis sau din hortensii albe cu frezii albe. Sunt atat de diafane!!!"

Flori pentru o nunta albastra

Din ce in ce mai multi miri ne solicita sa le realizam aranjamente florale in nuante de albastru. Florile mele albastre preferate si pe care le recomand cu toata caldura sunt hortensiile. Sunt niste flori extrem de elegante, dragalase in acelasi timp si nu foarte scumpe. Atentie insa la iubitorii de hortensii! Acestea nu sunt dinsponibile tot timpul anului sau daca se gasesc sunt foarte scumpe. Hortensiile sunt flori de vara, iar perioada in care sunt cele mai frumoase si convenabile la pret este intre lunile mai si sfarsitul lui octombrie.
Alte flori albastre extrem de frumoase sunt anemonele, care se gasesc toamna si iarna, mai putin vara. Alte flori foarte solicitate de miresele moderne sunt trandafirii albastri, dar nu cei vopsiti cu spray-ul, care nu arata deloc bine, ci cei vopsiti in Olanda, prin tulpina, printr-o tehnica speciala. Juri ca trandafirii sunt albastri de la mama natura. Ei sunt mult mai rezistenti decat cei rosii sau albi, dar si dublu la pret. In florarie, un fir de trandafir albastru costa minimum 15 lei.
Buchet din trandafiri albastri si albi; Pret: 390 lei 
Buchet din trandafiri albastri si albi; Pret: 390 lei 
Buchet din hortensii albastre si orhidee dendrobiu; Pret: 180 lei 
Buchet din hortensii albastre si orhidee dendrobium; Pret: 180 lei 
Aranjament din hortensii albastre; Pret: 220 lei 
Aranjament din hortensii albastre; Pret: 220 lei 

Nunta cu flori rosii

In anul 2014, rosul este una dintre culorile la moda din industria nuntilor. Buchetul de trandafiri rosii este, de departe, cel mai solicitat buchet de mireasa de la atelierul nostru floral. Pana acum am creat zeci, poate chiar sute de buchete de mireasa din trandafiri rosii. Pur si simplu, mireselor romance le place contrastul dintre rochia alba si rosul pasional al trandafirilor.
Exista enorm de multe flori rosii, deci avem de unde alege din plin - trandafiri, maci, gerbera, lalele, anthurium, hypericum, precum si floarea mea rosie preferata - Amaryllis. Cine doreste o nunta cu aranjamente florale elegante, iesite din comun si sa nu cheltuie foarte multi bani, poate alege cu incredere aranjamentele din Amaryllis. Un astfel de aranjament costa in jur de 110 - 150 lei, sunt superbe, iar toti invitatii intreaba ce floare este, nefiind o floare extrem de cunoscuta la noi.
De asemenea, miresele care se casatoresc toamna sau iarna, isi pot alege un buchet din ranunculus rosu, o floare care este, dupa parerea mea, o combinatie intre bujor si trandafir. Un buchet de mireasa din ranunculus costa aproximativ 250 de lei.
Buchet din trandafiri rosii; Pret: 170 lei 
Buchet din trandafiri rosii; Pret: 170 lei 
Aranjament din Amaryllis; Pret:120leiSfesnic cu trandafiri, cale, orhidee, celosia; Pret:600 lei 
Aranjament din Amaryllis; Pret:120lei Sfesnic cu trandafiri, cale, orhidee, celosia; Pret: 600 lei 
Bulgarasi din garoafe rosii; Pret: 120 lei 
Bulgarasi din garoafe rosii; Pret: 120 lei 

Flori pentru o nunta verde

Ador nuntile de vara cu aranjamente verzi! Imi plac si combinatiile cu flori si cu mere verzi. Totul pare atat de fresh si de elegant in acelasi timp! Iar daca mirii opteaza si pentru scaune Chiavari albe, totul este perfect. Florile mele preferate pentru aranjamentele verzi sunthortensiile si orhideea imperiala.
Putem apela si la trandafiri verzi, santini, crizantema, Anthurium, hypericum, viburnum sau garoafe verzi. Am creat de cateva ori buchete din hortensii verzi, in combinatie cu alte flori de alte nuante si chiarcu mure. Superbe!
Aranjament cu trandafiri verzi si struguri; Pret:150 lei Lumanari de cununie cu orhidee imperiala verde; Pret: 345 lei bucata 
Aranjament cu trandafiri verzi si struguri; Pret:150 lei Lumanari de cununie cu orhidee imperiala verde; Pret: 345 lei bucata 
Buchet din orhidee imperiala verde; Pret: 220 lei
Buchet din orhidee imperiala verde; Pret: 220 lei 
Aranjament cu hortensii vezi si albe; Pret: 250 lei 
Aranjament cu hortensii vezi si albe; Pret: 250 lei 

Flori pentru o nunta mov

Stiti vorba: "Sa fie si putin mov..."! Asa este si la nunti, unde nu putine sunt miresele care isi doresc buchete, lumanari si aranjamente mov. De obicei combinam movul cu lila, ivoire, roz deschis, alb, dar combinatia mea preferata este, de departe, mov cu galben si cu putin verde. Mi se pare una dintre cele mai chic combinatii pentru aranjamentele florale de nunta.
Florile mov cele mai indicate pentru buchete si aranjamentele florale de nunta sunt trandafirii, hortensiile, anemonele, freziile, lavanda, orhideea Vanda, orhideea dendrobium, zambilele, daca vorbim de o nunta de primavara, lalelele sau lisianthus-ul.
O mireasa care isi doreste un buchet mov intens si deosebit, il poate face din orhidee Vanda. Este o floare exotica, superba si rezistenta. Un buchet din orhidee Vanda costa in jur de 260-300 lei.
La capitolul aranjamente pentru restaurant, si de aceasta data recomand hortensiile pentru ca sunt mari, voluminoase si extrem de elegante, dar si lisianthus-ul sau orhideea dendrobium, pe care le putem aseza in cilindri cu apa.
Aranjamentele cu flori scufundate in cilindrii si cu lumanari plutitoare sunt extrem de frumoase si pretabile pentru o nunta moderna.
Buchet din orhidee Vanda mov; Pret: 260 lei 
Buchet din orhidee Vanda mov; Pret: 260 lei 
Orhidee in cilindrii; Pret: 85 lei 
Orhidee in cilindrii; Pret: 85 lei 
Lisianthus in cilindru; Pret: 95 lei Buchet din cale mov; Pret: 300 lei 
Lisianthus in cilindru; Pret: 95 lei Buchet din cale mov; Pret: 300 lei 
Sfesnic cu trandafiri, alstroemeria si garoafe olandeze mov; Pret: 350 lei 
Sfesnic cu trandafiri, alstroemeria si garoafe olandeze mov; Pret: 350 lei 
Buchet cu orhidee Phalaenopsis, hortensii si miniroze; Pret: 290 lei 
Buchet cu orhidee Phalaenopsis, hortensii si miniroze; Pret: 290 lei 

O nunta cu flori albe

Foarte multi miri aleg albul ca principala culoare a nuntii lor. Motivele invocate de majoritatea dintre ei sunt eleganta, simplitatea si puritatea. Cand vine vorba de un buchet de un alb imaculat , cel mai solicitat buchet este cel de lacramioare. Si mie imi place extrem de mult si recunosc faptul ca imi dau lacrimile de fiecare data cand realizam cate unbuchet de lacramioare .
Trebuie stiut, insa, ca pretul lacramioarelor, cu exceptia lunii aprilie, cand se gasesc cele romanesti, este extrem de piperat. Un buchet realizat integral din lacramioare costa minimum 1.000 de lei. Pretul variaza in functie de cotatia lacramioarelor la Bursa de flori din Amsterdam, de unde le comandam.
Dar flori albe sunt o multitudine, pentru toate gusturile si bugetele. Cele mai potrivite flori albe pentru o nunta sunt trandafirii, hortensiile, orhideile, freziile, lisianthus-ul, bujorii (destul de scumpi in perioada septembrie-aprilie), liliacul, Amaryllis-ul, ornitogalumul, lalelele si multe, multe altele. Eu ador buchetele si aranjamentele din orhidee Phalaenopsis sau din hortensii albe cu frezii albe. Sunt atat de diafane!
Buchet din lacramioare si trandafiri; Pret: 1.000 lei 
Buchet din lacramioare si trandafiri; Pret: 1.000 lei 
Buchet din lacramioare, frezii si lalele; Pret: 650 lei 
Buchet din lacramioare, frezii si lalele; Pret: 650 lei 
Aranjament din lalele albe; Pret: 60 leiBuchet gentuta cu orhidee Phalaenopsis; Pret: 390 lei 
Aranjament din lalele albe; Pret: 60 lei Buchet gentuta cu orhidee Phalaenopsis; Pret: 390 lei 
Orhidee scufundata in cilindru; Pret: 85 lei Aranjament cu trandafiri, garoafe albe si gypsophila; Pret: 450 lei 
Orhidee scufundata in cilindru; Pret: 85 lei  
Aranjament cu trandafiri, garoafe albe si gypsophila; Pret: 450 lei 
Aranjament din Amaryllis alb 
Aranjament din Amaryllis alb 

O nunta "La vie en rose"

Rozul este si va ramane culoarea perfecta pentru o nunta diafana. Cu o singura conditie: sa stii sa alegi rozul si sa folosesti nuante de roz cald sau pudrat. Nu spun ca rozul ciclam nu este frumos, doar ca nu este indicat pentru aranjamentele diafane, ci mai degraba pentru cele indraznete.
Printre cele mai apreciate buchete de mireasa roz sunt, de departe, cele din bujori. Alte combinatii superbe de roz cald sunt cele din hortensii in combinatii cu lisianthus, frezii, miniroze albe sau ivoire. Pentru buchete si aranjamente roz, foarte frumoase sunt si minirozele, alstroemeria, trandafirii, ranunculus-ul, orhidee imperiala si Phalaenopsis, dar si crizantemele olandeze sau gerbera.
Buchet din bujori, miniroze, frezii si lisianthus; Pret: 390 lei 
Buchet din bujori, miniroze, frezii si lisianthus; Pret: 390 lei 
Aranjament cu miniroze, crizanteme olandeze si gypsophila; Pret: 150 lei 
Aranjament cu miniroze, crizanteme olandeze si gypsophila; Pret: 150 lei 
Buchet cu hortensii, miniroze, frezii, trandfiri, orhidee Phalaenopsis 
Buchet cu hortensii, miniroze, frezii, trandafiri, orhidee Phalaenopsis 
Aranjament de prezidiu cu trandfiri, miniroze si lisianthus; Pret: 1.000 lei  
Aranjament de prezidiu cu trandafiri, miniroze si lisianthus; Pret: 1.000 lei  

Flori pentru o nunta pastel

Aranjamentele florale in culori pastel satisfac pretentiile si celor mai pretentioase persoane. Nimeni nu poate rezista in fata culorilor caldefrumos combinate. Daca sunteti plini de viata, distractivi si va doriti o nunta relaxanta, unde invitatii sa se simta cat mai degajati, atunci aranjamentele pastel reprezinta una dintre cele mai bune alegeri.
Aici putem combina mai multe flori, in mai multe nuante, de roz, galben, portocaliu, corai sau de roz, lila, ivoire, mov. Putem folosi absolut toate florile, de la pretiosii bujorii pana la crizanteme si minigerbera.
Aranjament cu miniroze, crini, trandafiri, viburnum; Pret: 300 lei 
Aranjament cu miniroze, crini, trandafiri, viburnum; Pret: 300 lei 
Ferestre cu flori pastel (minigerbera, viburnum, lalele, miniroze); Pret: 200 lei 
Ferestre cu flori pastel (minigerbera, viburnum, lalele, miniroze); Pret: 200 lei 
Jardiniere cu ranunculus, viburnum, miniroze, lalele; Pret: 100 lei 
Jardiniere cu ranunculus, viburnum, miniroze, lalele; Pret: 100 lei 
Flori pentru o nunta pastel 
Stropitoare cu lalele, crini, miniroze si minigerbera; Pret: 160 lei  
Flori pentru o nunta pastel 
Buchet cu lalele, viburnum, trandafiri si frezii; Pret: 270 lei

O nunta cu aranjamente si buchete cu flori negre

Desi nu este o nuanta tocmai potrivita pentru o nunta, sunt foarte multimiri indrazneti care aleg ca florile de la nunta lor sa fie negre. Eu nu recomand florile vopsite cu spray, pentru ca par artificiale. Deci, excluzand din start varianta de a vopsi florile cu spray negru, este impropriu cand spunem "flori negre", pentru ca ele nu sunt negre 100%, ci mai degraba mov foarte inchis sau grena foarte inchis.

Cele mai solicitate flori negre sunt calele negre si orhideea Vanda Black Magic. Sunt si foarte elegante si constrasteaza foarte frumos cu albul rochiei. Pentru miresele care doresc o nunta alb-negru, le-as recomanda sa foloseasca flori albe si accesorii negre precum brose, fundite sau dantela neagra.

Buchet din anemone; Pret: 290 lei 
Buchet din anemone; Pret: 290 lei 
Buchet din garoafe albe cu accesorii negre si argintii; Pret: 440 lei 
Buchet din garoafe albe cu accesorii negre si argintii; Pret: 440 lei 
Buchet din trandafiri albi cu accesorii negre; Pret: 300 lei  
Buchet din trandafiri albi cu accesorii negre; Pret: 300 lei  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu