miercuri, 23 iulie 2014

Semnificatia porumbeilor la nunta

Porumbelul este un simbol al loialitatii, fidelitatii si al iubirii, iar ideea de a elibera porumbei dupa ceremonie este un care are rolul de a aduce un plus de romantism atmosferei si de a o face pe mireasa sa se simta ca o printesa prinsa in propriul basm.
In Mitologie, porumbelul era o pasare cu semnificatii foarte puternice – acesta simboliza pacea interioara si armonia. Potrivit Bibliei, porumbelul a fost pasarea trimisa de Noe, ca mesager. Pasarea s-a intors cu o crenguta de maslin care semnifica faptul ca apa a disparut. Simbolul inocentei si a puritatii, porumbelul este una dintre formele pe care le-a luat Spiritul Duh cand a coborat pe pamant. In Mitologia Greaca, porumbelul Afroditei era pasarea care simboliza dragostea. Arabii vad in aceasta pasare un mesager al iubirii, al pacii si al norocului, al fidelitatii dintre mire si mireasa.



 Este adevarat ca acest obicei aduce un cost in plus, dar daca doriti ca invitatii dumneavoastra sa ramana impresionati si bucurosi de ceea ce au vazut, se merita. Luati in considerare si faptul ca porumbelul este simbolul puritatii si profitati de acest lucru implicandu-i in ceremonie – pe langa faptul ca se obisnuieste sa se elibereze porumbei dupa terminarea ceremoniei, unele cupluri adopta si ideea de a pune o pereche de porumbei la intrarea in biserica pentru a-i astepta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu