miercuri, 22 mai 2013

Cele mai ciudate tradiţii de nuntă

Furatul miresei sau dansul cu găina pot fi considerate obiceiuri cel puţin bizare de necunoscători. Tradiţii ciudate, însă, nu se întâlnesc doar la noi.
Iată ce practici şi obiceiuri neobişnuite de nuntă se practică astăzi în lume.

În China, oficierea nunţii este prilejuită de un obicei de corespondenţă printr-o serie de trei scrisori. Prima scrisoare este trimisă de familia mirelui rudelor soţiei, prin care mireasa este cerută în căsătorie; a doua scrisoare însoţeşte cadoul pe care familia mirelui îl oferă familiei miresei, iar cea de-a treia este oferită miresei în ziua nunţii, prin care se anunţă oficial acceptarea acesteia în familia viitorului soţ.

În Bangladesh, practicile ceremoniei religioase sunt similare cu legămintele unei frăţii. În regiunea Bengali mai exact, mireasa trebuie să guste din sângele soţului, din degetul mic al mâinii, care este apoi preparat cu frunze de betel, o plantă etnobotanică consumată de obicei după masă.

O superstiţie familiară printre miresele din Anglia este moneda aşezată în pantof în ziua nunţii, pentru noroc şi prosperitate.

Un obicei vestimentar diferit se întâlneşte în Japonia, unde miresele obişnuiesc să îşi schimbe ţinuta de câteva ori în ziua nunţii.

Potrivit tradiţiei, acestea trebuie să poarte kimonoul, rochia de mireasă tradiţională japoneză, cel puţin cinci ore înainte de începerea ceremoniei. De asemenea, sesiunea de fotografiere din ziua nunţii este considerată cel mai important moment în ziua nunţii.
În Franţa, în schimb, ceremoniile se manifestă mai gălăgios. Astfel, în timpul petrecerii, oaspeţii ies în faţa ferestrei mirilor şi încep să lovească din oale şi tigăi într-un zgomot asurzitor.

Glumele în ziua nunţii de genul "poate mireasa a uitat unde este biserica", nu sunt tocmai apreciate de miri în ziua nunţii atunci când se află în faţa altarului. Şi totuşi, în Italia, obiceiul cere ca în ziua nunţii, cavalerii de onoare să îl tachineze pe mirele, în timp ce îşi aşteaptă mireasa.

În unele sate din Africa, tinerii însurăţei îşi petrec noaptea nunţii în trei. Atmosfera este animată de una dintre soacre, care participă în calitate de martoră, pentru a certifica virginitatea miresei. Daca bătrâna consideră că mireasa este "experimentată", poate susţine că aceasta din urmă nu a fost virgină şi poate cere anularea căsătoriei.

În Scoţia se practică "înnegrirea miresei". Rudele şi prietenii acesteia o "răpesc" şi o acoperă cu cele mai urât mirositoare şi lipicioase substanţe pe care le găsesc. Miresele sunt acoperite cu un amestec de ouă, sosuri, unt, brânză, peşte, în principiu alegerea ingredientelor depinde de bunul plac şi imaginaţia răpitorilor. După ce mireasa a fost oficial "înnegrită" este plimbată prin oraş, prin baruri.
Obiceiul bocitului se pactică şi în comunitatea Tujia din China. Cu diferenţa că aici, miresele şi femeile din alaiul acesteia trebuie să plângă timp de o lună înaintea nunţii.
Tradiţiile culturii indiene se evidenţiază prin superstiţii mai morbide decât  în orice altă parte a lumii.

Potrivit credinţei locale, femeile Manglik Dosh (născute când Marte şi Saturn se află în casa a şaptea) sunt blestemate să le moară soţii. Pentru a amâna această prezicere, ele trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac sau un alt obiect şi abia apoi cu un bărbat. Copacii şi celelalte obiecte sunt distruse pentru a le feri soţii de o moarte prematură.

În Fiji, binecuvântarea din partea părinţilor cere ca mirele să ducă socrului un altfel de cadou. Pentru a primi mâna viitoarei soţii, mirele trebuie să facă rost de un dinte de balenă, simbolul suprem al bogăţiei. El trebuie să pregătească un festin pentru rudele miresei, iar înaintea nunţii, mireasa trebuie să fie tatuată pentru a fi şi mai frumoasă.

În unele regiuni din Malaiezia, tinerii însurăţei din comunitatea Tidong trebuie să se abţină de la nevoile biologice timp de 72 de ore înaintea nunţii. Pentru a se asigura că nimeni nu merge la toaletă, cei doi primesc cantităţi mici de apă şi hrană şi sunt urmăriţi îndeaproape de familie şi prieteni. Dacă tradiţia este încălcată tinerii căsătoriţi vor avea ghinion, căsătoria şi copiii vor fi blestemaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu