sâmbătă, 14 decembrie 2013

Rochii de mireasa in functie de anotimp si local

    Am fixat nunta si ne-a luat ceva timp pana am facut-o! Numai cat ne-ai gandit in ce anotimp sa fie si ce restaurant sa alegi. Sa fie un local inchis, sa fie terasa, sau un amplasament pe marginea unei piscine? Multe intrebari ne-au mai dat batai de cap. Bineinteles ca toate aceste locuri trebuiau potrivite anotimpului. Intr-un sezon friguros si ploios, nu puteai sa risti sa iti duci invitatii undeva in aer liber, ca de pilda, pe marginea unui lac. Se stie ca toamna, dar si primavara devreme, vanturile sunt destul de puternice si astfel nu vroiai sa te pricopsesti cu vreo rafala care sa ne oblige sa fixam fetele de masa cu ajutorul pietroaielor. Asta ca sa nu mai vorbim de ploaie.

Pe de o alta parte, in functie de restaurantul pe care l-am ales, trebuie sa ne asortezi si tinuta. Nu se cade ca intr-o gradina de vara, de exemplu, sa ai o rochie care acopera foarte mult, cu maneci, manusi lungi pana peste cot si multe alte accesorii ce ar impovara. 


Locurile in aer liber, stil gradina:

Anotimpurile potrivite sunt atat vara, cat si primavara si toamna, insa lunile cele mai potrivite sunt aprilie, mai, iunie, sfarsitul lui august :) si septembrie. De ce nu si iulie? Pentru ca in aceasca luna temperatiurile sunt cele mai ridicate si astfel ar fi de preferat sa alegeti o loc in apropierea unui lac sau a unei paduri. Acestea sunt mai racoroase!
Daca alegi sa faci nunta la inceput de primavara sau la sfarsitul lui septembrie, te sfatuim sa ai si un loc acoperit, special amenajat. Oricat de cald ar fi afara, nu se stie ce ploaie poate veni. Asadar ia-ti masuri din timp. Orice mireasa ar trebui sa aiba in vedere acest lucru tinand cont de faptul ca face nunta afara.
Rochia potrivita unui asemenea eveniment trebuie sa fie, in primul rand, subtire si lejera. Amanuntele gen maneci, straturi de volane suprapuse, manusi lungi, trena fara sistem de prindere sau voal lung sunt inutile si neinspirate pentru un asemenea loc.

 Atentie insa! Boleroul si manusile scurte sunt permise. De asemenea, si palaria! Daca acestea mai au si rol practic, sunt si mai indicate. Tinutele mireselor pot fi rochite cu bretele, cu spatele gol sau semi-gol. Sunt admise atat corsetele, cat si modelele baby-doll. Materialele cele mai potrivite sunt matasea, voalul, satenul, dantela brodata, crep satenul. 

De evitat materialele foarte groase! Lungimea rochiei nu conteaza, insa va asiguram ca la o asemenea ocazie ar veni de minune rochitele scurte sau cele ¾. Incaltamintea cea mai potrivita este sandaua, insa se pot purta si pantofi decupati.

 Dresul trebuie evitat sub orice forma. Parul nu trebuie nici el sa fie coafat prea pompos. Coafurile rigide nu isi au rostul. Mai degraba, opteaza pentru un coc lejer, bucle mari, coc spaniol sau, daca esti destul de indrazneata, lasa-ti tot parul desfacut.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu