marți, 11 februarie 2014

Bugetul Nuntii

"socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ". Tocmai de aceea ar trebui sa ai grija la absolut tot ce trebuie planificat pentru nunta ta. Micile depasiri de pret se pot transforma in cheltuieli mari. Poti tine cont de anumite lucruri pentru a scuti o suma de bani destul de mare. In ceea ce urmeaza va vom oferi cateva ponturi pentru a va ajuta la obtinerea unor preturi cat mai bune.
Trebuie stiut ca orice hartie necesara atat la biserica precum si la starea civila, costa bani. Asadar, certificatul prenuptial eliberat de medicul de familie pentru viitorii soti va costa in jur de 100 lei, timbrele fiscale vor costa in jur de 2 lei, iar taxa pentru casatorie platibila la primarie este intre 70 si 150 lei, in functie de ziua in care se va oficia casatoria. Casatoriile efectuate in timpul saptamanii vor avea o taxa mai mica decat cele efectuate la sfarsit de saptamana. Cununia religioasa va fi achitata de nasi dupa cum spun obiceiurile insa e bine de stiut ca este o taxa cuprinsa intre 200 si 300 lei. Bineinteles ca vor aparea situatii neprevazute care vor ridica bugetul stabilit cu cel putin 20 procente.
Pana sa ajungeti la cununia civila sau cea religioasa, trebuie sa aveti totul pregatit incepand cu invitatiile de nunta care pot costa intre 1 leu si 5 lei bucata (pentru cele tiparite in functie de suportul pe care sunt tiparite) si 1 euro pana la 3 euro pentru cele mai speciale, in format electronic, digital, cd-uri, mini cd-uri, dvd). Verighetele se pot cumpara din magazine specializate in bijuterii, sau ateliere de bijuterii, Pretul variaza in funtie de calitatea aurului, de gramaj si de complexitatea modelului. Daca in unele magazine preturile sunt cuprinse intre 45 si 70 lei gramul, in magazinele in care se fac la comanda preturile pot incepe de la 65 lei gramul si pot ajunge chiar si peste 100 lei gramul.
Gravarea verighetelor nu este foarte scumpa, pretul va fi in functie de complexitatea caracterelor si poate ajunge pana la 200 lei pentru fiecare verigheta.

Rochia de mireasa poate fi comandata la un magazine specializat sau poate fi facuta pe comanda la o croitorie specializata. Preturile variaza intre 500 lei si 3000 lei insa magazinele de lux care vand creatiile unor designeri importanti pot incepe cu 1000 euro iar pretul poate ajunge foarte sus.  La targurile de nunti poti face adevarate afaceri, poti obtine discounturi la rochia de mireasa sau la costumul de mire, chiar si de 30% din pretul initial.
Foto - video - muzica. Preturile pentru serviciul de fotografie poate varia intre 150 si 600 euro, pentru filmari intre 150 si 750 euro dar poate fi negociat impreuna, intrucat majoritatea firmelor care presteaza astfel de servicii lucreaza in echipa si pot oferi ambele servicii la un pret mai bun.
Muzica poate varia intre 150 si 3000 euro. Varianta mai ieftina este aceea prin care angajati un DJ, bineinteles va trebui sa va puneti de acord in privinta playlistului.
Pregatirile pentru seara cea mare sunt insotite de multe alte cheltuieli, din acestea amintim cateva precum: accesoriile miresei (tiara, voal) marturiile, carduri de masa, casuta pentru darul de nunta, cocardele, confetti, cosulete pentru cocarde, tort, figurine de tort, cadouri invitati, pahare miri, focuri de artificii.

Sfatul nostru: faceti impreuna o lista foarte bine pusa la punct si incercati amandoi sa va incadrati in bugetul stabilit. Darul de nunta nu garanteaza recuperarea cheltuielilor dar cel mai important lucru din toata aceasta seara este faptul ca veti fi impreuna.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu