marți, 11 februarie 2014

COSTUMUL DE MIRE

Desi, in general, foarte multi barbati nu acorda importanta necesara costumului, designerii spun ca alaturi de mireasa, mirele trebuie sa poarte o tinuta adecvata, asortata dar mai ales in stilul evenimentului si care sa exprime personalitatea acestuia. Cateva idei si o impartire clara pe categorii pot fi de folos in alegerea costumului, mai ales daca aveti dileme sau oscilati intre doua stiluri diferite. Alegeti astfel costumul potrivit personalitatii Dumneavoastra.

Stilul romantic

STRESEMAN - Acest costum este compus din sacou negru, camasa alba cu butoni la manseta, vesta gri, cravata un gri deschis sau gri argintiu. Pantalonii sunt gri inchis sau vargati.
CUT/ CUTAWAY - Este compus dintr-un sacou negru taiat oblic in partea inferioara, se poarta cu camasa alba cu mansete lungi si cu guler rusesc, vesta si cravata sunt gri iar pantalonii sunt gri inchis sau vargati. Ca accesorii potrivite : un ac de cravata frumos ornamentat si joben .

Stilul clasic

FRACK-ul - Este de culoare inchisa, este ideal pentru tinutele de seara. Sacoul ajunge, in partea din fata, pana in dreptul braului iar in spate are o parte alungita numita coada randunicii datorita taieturii pe lungime a acesteia. Pantalonul este stramt, camasa este obligatoriu alba si apretata, vesta este alba si se poarta cu cravata sau papion. Butonii de la camasa trebuie sa fie adevarate bijuterii.

SMOKING-ul - Culoarea smoking-ului este neagra si foarte rar poate fi deschis la culoare. Daca sacoul este inchis la un singur rand de nasturi vesta devine obligatorie din matase neagra.
Stilul extravagant

TUXEDO - Croiala sacoului si a pantalonilor este aceeasi cu cea a smoking-ului dar acesta se poate purta cu camasi multicolore, cravata poate fi inlocuita cu o esarfa prinsa intr-un inel sau o alta bijuterie si braul poate fi inlocuit cu o curea lata.

SPENCER - Sacoul scurt este foarte popular in randul tinerilor si se poate purta cu orice ocazie care cere o tinuta de gala. Este ideal si in cursul zilei dar si seara. Poate fi de culoare inchisa sau deschisa. Unii prefera de asemenea, ca materialul acestui costum sa fie mai lejer, din in ( pentru sezonul mai calduros), din alte materiale usor gofrate sau nesifonabile cu imprimeuri in dungi sau cadrilate.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu