duminică, 17 noiembrie 2013

20 de idei originale de rochii de mireasa, direct de pe podiumul din New York

Prezentarile bridal destinate toamnei 2012 au restructurat croiuri si au propus texturi si tendinte neconventionale. Arhitecti ai liniilor precum Vera Wang, Reem Acra sau Badgley Mischka si-au investit energia creatoare in designul unor rochii de mireasa originale si non-conformiste. Iata cele mai interesante 20 de propuneri, direct de pe podiumul ney-yorkez.
Saptamana Modei de la New York, destinata show-urile de toamna-iarna 2012-2013, a reprezentat o succesiune de prezentari-experiment, care au reintrepretat trasaturile de baza ale unei rochii clasice de mireasa. Un exercitiu cromatic si o inventivitate aparte in conceperea siluetei, acestea au fost directiile principale in elaborarea unui show couture destinat viitoarelor mirese.

De la pret-a-porter la pret-a-marier: o noua viziune

In cadrul show-urilor pentru mirese, designeri precum Vera Wang sau Angel Sanchez au propus rochii inspirate din tendinte pret-a-porter, reconceptualizate pentru o autentica prezentare couture. Astfel, imprimeurile florale au inspirat rochii de mireasa de inspiratie orientala, pictura manuala fiind realizata pe fasii de organza.
In aceeasi nota a non-conformismului modern
se inscrie si viziunea Vera Wang, care introduce negrul ca punct de reper in alegerea rochiei de mireasa. Perspectiva cromatica sumbra este anulata de insertii de bej sau nude, de materiale fluide si de un croi empire ce pastreaza linia traditionala a siluetelor regale.

Angel

Sanchez

 Vera

Wang
Rochiile red-carpet au fost tranformate, de asemenea, in creatii pentru mirese. Matasea diafana cu broderie drapata in croiuri specifice pentru rochiile de ocazie au fost propuse, pentru sezonul de toamna 2012, in variante bridal non-conformiste.

Jenny

Packham

Substituirea virginalului: transparenta, noul val

Calitatea transparenta a dantelei si a voalului a fost exploatata in creatii autentice, originale, semnate Marchesa, Jenny Packham sau Reem Acra. Fie ca vorbim despre maneci evazate din dantela, fie ca vorbim despre insertii din voal care promit sa dezvaluie o parte din silueta feminina, transparenta este un criteriu propus de designeri pentru o mireasa non-conformista.

Jenny Packham

Reem Acra

Marchesa

Vera Wang

Drapajul capa, un exercitiu de suprapunere

Revelatia podiumului de toamna 2012 si una dintre creatiile preferate ale criticilor de moda au fost rochiile clepsidra, cu trena mermaid si cu partea superioara a designului drapata peste umeri, intr-un stil capa inspirat din moda retro. Pentru un aspect vintage autentic, opteaza pentru dantela, un material la moda pentru rochiile de mireasa.

Maggie Sotero

Pronovias

Detaliile 3D si arhitectura croiului

Detaliile florale aplicate tridimensional au fost cele mai interesante abordari pe podiumurile Monique Lhuillier si Reem Acra. In egala masura, Marchesa si Ines di Santo au propus aplicatii de material pe maneci, structurand silueta in modele sci-fi care vorbesc despre pasiunea pentru arhitectura si geometrie in moda.

Monique Lhuillier

Reem Acra
 
Ines di Santo

Marchesa

Non-conformism de inspiratie western: franjurii

Daca la Badgley Mischka manecile au fost compuse din materiale franjurate care au evidentiat croiul rochiei, la Hailey Paige partea inferioara a creatiei avangardiste a fost compusa in intregime dintr-un material decupat, conferind forma unui croi drept, fara unduiri clepsidra ale siluetei. A vorbi despre franjuri si rochii de mireasa in acelasi context reprezinta, cu siguranta, o provocare a imaginatiei.

Hailey Paige

Badgley Mischka

Rochiile cu spatele gol, un nou fetis

Cel mai provocator si indraznet croi pentru o rochie de mireasa este cel clepsidra, cu spatele gol. Succesul unei astfel de stil il reprezinta materialul ales pentru drapaj. Se mizeaza, in primul rand, pe fluiditate, fluenta si coerenta, de aceea satinul saumatasea sunt optiuni primare pentru designerii-arhitecti.
                                          Elizabeth Filmore
                                              Peter Lagner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu