Atunci cand incepi sa iti planifici nunta, exista cateva lucruri pe care ar fi bine sa le stii dinainte, de pilda ce flori sunt mai greu de gasit in anotimpul in care are loc sau ce marturii poti sa comanzi daca nu ai un buget de nunta mare.
Apoi, exista alte lucruri pe care trebuie sa le stii - consilierea si sfaturile utile venite din partea unor persoane - specializate sau nu in wedding planning - sunt atat de esentiale, incat orice mireasa care este destul de norocoasa sa le auda se va gandi la un moment dat: "Ma bucur atat de mult ca cineva mi-a spus asta!"
Asadar, in caz ca te intrebai daca exista unele aspecte pe care le-ai fi putut pierde din vedere (sau chiar daca ai totul sub control), citeste mai jos cele 30 de idei ca sa iti imparti inteligent bugetul alocat nuntii.
Receptia de nunta
1. Scurteaza lista invitatiilor. Acest lucru te va ajuta, pe de o parte, sa reduci substantial costurile in ceea ce priveste numarul de meniuripe care ar urma sa le comanzi si, pe de alta parte, vei economisi si la invitatii si chiar la numarul de aranjamente centrale pentru mesele invitatilor.
![]()
Restaurantul The Library , www.thelibrary.ro
|
2. Gandeste-te la alegerea unei date a nuntii in afara sezonului, in afara lunilor de varf. In acest fel, vei economisi mii de lei! Daca alegi o luna nepopulara (ianuarie, februarie, martie, noiembrie sau decembrie), beneficiezi de discounturi importante in ceea ce priveste costul localului.
![]()
Restaurante nunta - Presidential Ballroom, www.presidential.ro
|
3. Tineti ceremonia si receptia de nunta intr-un singur loc - in acest fel, se va reduce timpul de calatorie pentru furnizorii care sunt platiti cu ora. Alegerea locatiei: folosirea aceluiasi loc pentru ceremonie si pentru receptie iti va usura planificarea nuntii si poate fi mai convenabila.
![]()
Restaurant Premier Palace, www.premierpalace.ro
|
4. Sariti peste ziua de sambata. Opteaza pentru ziua de duminica sau, pentru a reduce si mai mult pretul, alege o zi din timpul saptamanii. Furnizorii scad preturile in zilele cu cerere mai redusa.
5. Alege mese mai mari (de 10 sau 12 persoane). In acest fel, vei aduna mai multi invitati la aceeasi masa (in loc sa stea la doua), iar asa vei avea nevoie de mai putine aranjamente florale si de mai putine fete de masa.
![]()
Restaurant Scala Events, www.scalaevents.ro
|
6. Fa cumparaturi in afara sezonului daca ai nevoie de decoratiuni suplimentare - cumpara vaze negre moderne, care sunt la promotie imediat dupa Halloween si daca vrei vaze dragute si roz le poti cumpara dupa Ziua Indragostitilor, cand preturile lor vor scadea cu siguranta.
7. Alege un cadru superb, o sala eleganta si decorata cu mult bun gust. Vei economisi astfel o suma importanta din bugetul alocat decoratiunilor. Iar tu nu va mai trebui sa iti faci griji si in privinta decorului.
![]()
Restaurant Ambasador Events, ambasador-events.ro
Florile si aranjamentele florale
8. Foloseste mai multa verdeata (frunzis) decat flori.
9. Schimba florile costisitoare cu unele mai accesibile - stiai ca bujorii pot fi, in anumite perioade ale anului, mai scumpi de 2 sau 3 ori, comparativ cu trandafirii?
10. In final, limiteaza-ti alegerile la doar un tip sau doua de flori.
11. Cumpara flori care sunt disponibile in anotimpul in care are loc nunta - flori de sezon.
12. Include motive non-florale, precum felinarele.
Mancarea si bauturile
13. Serveste antreuri simple, in combinatii.
14. Sariti peste felul principal - aperitivele si bauturile sunt, de asemenea, bune pentru invitatii vostri.
15. Oferiti invitatilor vostri bere, vin si un cocktail, in locul unui "open bar" cu bauturi la discretie. Sau puteti restrange bauturile servite la vin si sampanie.
16. Serveste preparate comode (comfort foods) precum puiul fript la gratar, costite, carne de porc la gratar, macaroane cu branza sau porumb fiert ca garnitura. Este distractiv si amuzant si, de cele mai multe ori, mai ieftin.
17. Poti sari peste toastul cu sampanie direct la desert.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu