sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Cele mai importante pregatiri de nunta, pe care sa le faci din timp

Pregatiri cu un an inainte de nunta

Inainte de toate, trebuie sa stabiliti, bineinteles, data nuntii si apoi locul unde vreti sa tineti evenimentul. Fie ca vreti sa faceti singuri aceasta alegere, fie ca ii veti implica si pe parintii vostri in decizie, important este sa fiti siguri ca faceti alegerea cea mai buna si sa va rezervati acel loc din timp. 

Apoi, trebuie sa va alegeti nasii si sa obtineti de la acestia confirmarea ca vor participa la nunta.
Este momentul sa stabiliti tipul de nunta pe care il doriti, numarul de invitati pe care il veti avea, tema nuntii si alte detalii legate de locul in care va fi petrecerea nuntii. 

Alegeti, apoi, biserica sau locul in care veti tine ceremonia religioasa. Inainte de a rezerva, cumpara un pachet sau angaja o formatie, asigurati-va ca ati comparat ofertele de pe piata, ca sa fiti siguri ca alegeti varianta cea mai buna. 

Stabiliti-va un buget pe care vreti sa il cheltuiti si incercati sa faceti calcule aproximative, ca sa vedeti daca va incadrati. Cautati modele de invitatii de nunta si ganditi-va cam ce ati vrea sa alegeti.
A venit si momentul ca mireasa sa inceapa sa caute rochia mult visata: vizite la diverse magazine, cautari pe internet, participari la targuri - toate sunt necesare pentru ca ea sa faca cea mai buna alegere.

Pregatiri cu 6 luni inainte de nunta

Vizitati localul in care va avea loc petrecerea, stabiliti toate detaliile necesare, faceti rezervarea cu patronii si platiti avansul. Vizitati si lacasul de cult pentru detaliile cununiei religioase

Pregatiti-va si documentele pentru casatorie, asigurati-va ca toate sunt valabile, alegeti verighetele si stabiliti ce veti purta la cununia civila. 

Este momentul sa vorbiti cu parintii vostri si cu nasii si sa stabiliti ce obiceiuri sau traditii vreti sa respectati la nunta. Traditionalismul nu mai trebuie neaparat respectat, asa ca alegeti ceea ce simtiti ca vi se potriveste.
Ascultati formatii, contactati diversi DJ-i si stabiliti la serviciile cui veti apela in final. 


restaurant nunta

Pregatiri cu 5 luni inainte de nunta

Comandati invitatiile, intotdeauna cu 5-10 mai multe decat lista invitatilor, deoarece trebuie sa fiti pregatiti pentru orice.
Mireasa trebuie sa faca prima proba a rochiei, insotita de cineva, bineinteles, iar mirele prima proba a costumului.
Ar trebui sa incepeti, de asemenea, pregatirile pentru luna de miere. 

Pregatiri cu 3 luni inainte de nunta

Este timpul sa platiti avansurile cerute de toti furnizorii serviciilor de la nunta: formatie, DJ, decoratiuni, flori, etc. Alegeti meniul de nunta, mireasa trebuie sa faca o proba de coafura si machiaj, alegeti-va domnisoarele de onoare si cavalerii, comandati accesoriile necesare si vedeti ce acte va trebuie pentru cununia civila. 


Furnizori nunta

Pregatiri cu 2 luni inainte de nunta

Stabiliti dansul pentru valsul mirilor si incepeti sa repetati, trimiteti ultimele invitatii, definitivati ultimele detalii legate de meniu, bauturi, tortul miresei si altele.
Ganditi-va la cadourile pentru nasi si, eventual, gasiti locuri de cazare pentru invitatii care vin din alte localitati.

Pregatiri cu o luna inainte de nunta

Confirmati toate rezervarile de la restaurant, starea civila, biserica etc. Probati-va tinutele cu toate accesoriile si fardul la mireasa, plus coafura. Stabiliti ultimele detalii legate de decoratiuni, rolurile invitatilor, numarul fotografiilor, albumele si altele. 

Mireasa poate apela la tratamentele necesare pentru un ten si un corp perfect.
Verificati inca o data cu toti furnizorii ca totul sa decurga perfect si... deja mai sunt 2 saptamani pana la nunta.
Organizati petrecerea burlacilor si cea a burlacitelor si relaxati-va. 

Tratament mirese

Cu 3 zile inainte de nunta

Manichiura, atat pentru mireasa cat si pentru mire. Vedeti daca aveti toate accesoriile in regula, faceti-va "bagajele" (gentute cu tot ce va trebuie in ziua nuntii inclusiv servetele, farduri, deodorante, ciorapi de rezerva si alte detalii de acest gen).
Cu o zi inainte faceti ultimele cumparaturi si totul este aranjat pentru o nunta perfecta. Nu uitati sa dormiti bine inainte de nunta, ca sa fiti odihniti. 

Manichiura mirese

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu