marți, 5 noiembrie 2013

ARANJAMENTE FLORALE de NUNTA


In secolul al XIX-lea cele mai frecvente flori pentru buchetele de mireasa erau cele de portocal – simbolul traditional al fertilitatii si al norocului in casatorie, lacramioarele, orhideele si trandafirii.
Dupa primul razboi mondial de la buchetele ample in structura si continut, miresele au ales sa poarte buchete simple, pe rotund, numite in limbajul floristilor „biedermeyer” sau buchete subtiri ce contineau un singur gen de flori.

De-a lungul timpului, floristi celebri precum Constance Spry, au facut din aranjamentele florale o adevarata stiinta din care se inspira astazi acei floristi ce vor sa atinga absolutul. Ei nu imita buchetele vazute in reviste, ci creeaza aranjamente florale specifice personalitatii miresei, tipului de nunta si, neaparat, in concordanta cu locul desfasurarii ceremoniei si receptiei.
Importante sunt nu numai forma aranjamentelor ci si nuantele florilor, modul de a le combina, mirosul lor precum si verdeata ornamentala ce trebuie sa produca un efect incantator si de lunga durata.
Lumanarile, pot fi inspirate din buchetul miresei, continand acelasi tip de floare si in aceeasi nuanta dar si cu alte flori in combinatie.

Domnisoarele de onoare pot purta fie coronite, fie mici buchetele, fie bratari.
Cocardele sunt mici creatii ale designerilor florali, ce se aseaza la butoniera in partea stanga mirelui, nasului, socrilor, dar si celorlalti invitati daca doriti. Butoniera mirelui trebuie sa fie din acelasi tip de floare din buchetul miresei, a nasului din buchetul nasei iar socrilor acelasi tip de floare dar in nuanta diferita.

Pentru ca nimic altceva nu reda mai clar atmosfera romantica decat florile, atat lacasul in care se tine ceremonia religioasa cat si locul in care se va desfasura receptia trebuie impodobite cu diverse aranjamente florale.

 Posibilitatile sunt multiple: de la cosuri incarcate cu flori de sezon, la ghirlande incadrand ringul de dans, la aranjamente dispuse pe stative speciale din fier forjat pentru a crea un efect viuzual puternic, arcade, aranjamente de masa precum si flori strecurate in cadrul aranjamentelor de scaun. Micute coronite pot impodobi masina mirilor pentru a o deosebi de toate celelalte masini din convoiul nuptial.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu