joi, 22 mai 2014

Bunele maniere la nunta pentru parintii mirilor

Pentru fiecare parinte ziua cand i se casatoreste copilul este incarcata de emotii.
In aceasta zi trebuie sa va stapaniti lacrimile si sa fiti alaturi de mire sau mireasa astfel incat toata petrecerea sa se desfasoare asa cum a fost planuit, insa si pentru a le oferi sprijinul moral pe care i l-ati daruit din ziua in care s-a nascut.
Chiar daca ziua aceasta nu este concentrata pe dumneavoastra ca socrii, trebuie sa tineti cont de cateva reguli de comportament pentru ca rolul pe care il aveti este foarte important. 


Organizarea nuntii

In ceea ce priveste implicarea in organizarea nuntii, este foarte posibil sa vi se ceara sfatul. Pentru ca va cunoasteti bine rudele, puteti ajuta la amplasarea invitatiilor la masa.
Daca stiti ca exista afinitati sau repulsii este bine sa tineti cont de ele. Daca nu vi s-a solicitat sfatul, incercati sa acceptati faptul ca se pot descurca si singuri, iar daca vi se cere ajutorul, oferiti-l.

Indiferent de cine suporta costurile nuntii este de dorit sa va ajutati fiul sau fiica in ceea ce priveste buna desfasurare a acestei zile. Apoi, chiar daca dumneavoastra ati platit nunta, acum nu este momentul sa faceti acest lucru cunoscut. Cu siguranta copii dumneavoastra va vor aprecia mult mai mult si vor fi recunoscatori daca nu le amintiti de nenumarate ori de acest lucru si cu siguranta nu azi. 

La nunta

In primul rand si poate cel mai important lucru este sa fiti alaturi de fiica sau fiul dumeavoastra la fiecare pas, insa fara a ii sufoca. Cred ca toate miresele si toti mirii isi doresc ca in primul rand parintii sa fie langa ei.

La cununia civila si la slujba religioasa asigurati-va ca sunteti aproape de copiii dumneavoastra, ca sunteti in primul rand. Desi este de la sine inteles ca socrii sunt foarte ocupati in ziua nuntii, in acest fel le oferiti un sentiment de siguranta.

Socializati cu toata lumea, mai ales cu invitatii din partea dumneavoastra. Incercati sa va faceti timp pentru asa ceva, pentru ca mirii si nasii vor avea mult mai putin timp la dispozitie decat dumneavoastra, mai ales pana ce se ajunge la localul unde se desfasoara petrecerea. In plus, este posibil ca mirii sa nu cunoasca perfect fiecare persoana ce este prezenta. De asemenea, este indicat sa le fiti alaturi si in momentul primirii invitatilor in restaurant, tot din acest motiv.

Dansati cat se poate de mult, socializati, discutati cu invitatii. Aratati-le mirilor ca va bucurati pentru ei si sunteti alaturi de ei. Desi aceasta zi, mai ales pentru mama este emotionanta peste masura, amintiti-va ca pentru ei este cea mai fericita zi din viata si ca de azi isi vor incepe viata de familie. Nu uitati cat de fericiti ati fost si dumneavoastra in ziua nuntii proprii; asa sunt si ei acum. Fiti un real sprijin pentru tinerii casatoriti.

Fiti la curent cu pasii desfasurarii petrecerii. Supravegheati pe cat se poate de atent personalul restaurantului astfel incat sa nu apara incidente neplacute.
De asemenea, incercati sa nu criticati mireasa pentru rochia aleasa. Nu uitati ca diferentele intre generatii sunt enorme si ca este posibil ca ceea ce dumneavoastra vi se pare scandalos sa fie perfect normal in aceste vremuri. 

Fiti alaturi de tinerii casatoriti, bucurati-va si ajutati-i pe cat posibil. Au nevoie de sprijinul dumneavoastra!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu