marți, 6 mai 2014

S-a furat mireasa!

O nunta clasica, o nunta moderna, fiecare are farmecul ei. O nunta se distinge prin eleganta si specificul zonei si totusi, toate nuntile au ceva in comun care este musai sa nu-i lipseasca: furatul miresei! Este o traditie specific romaneasca, insa nu se stie cum si de unde a plecat. Nu incercati sa respectati acest obicei daca sunteti in alta tara, pentru ca  nunta s-ar putea sfarsi intr-un mod nu foarte placut pentru “infractori”, iar “rascumpararea” miresei sa o “plateasca” chiar ei cu pretul libertatii.

Idei pentru furatul miresei ar fi multe, insa nu toti “furiciosii” recurg la acestea si pe de alta parte, nu toti mirii stiu sa guste gluma. Deci, atentie si la acest aspect.

S-a dat anuntul, am furat si mireasa, dilema este unde o ducem si ce ar trebui sa cerem la schimb? E bine sa fim cat mai ingeniosi si de ce nu cat mai amuzanti. “Plimbarea” din timpul “furtului” difera de la mireasa la mireasa. Unele isi doresc sa mearga in locul unde si-a cunoscut sotul, altele isi doresc un club, o discoteca, iar altele, de ce nu, un bar de striptease. O iesire la restaurant sau savurarea unei inghetate reprezinta un moment de respiro pentru mireasa.

Nu uitati dragi “furiciosi” sa prezentati in fata mirelui dovada suprema a furtului miresei sale: pantoful!!! Iar in ceea ce o priveste pe miresica, o pereche de pantofi de rezerva nu ar strica, asta ca sa nu te trezesti ca va trebui sa sari intr-un picior.

Traditia cu furatul miresei difera de la zona la zona. Se spune ca mirele trebuie sa aiba ochi doar pentru aleasa lui, iar o clipa de neatentie va fi scump platita. In unele zone, daca mireasa este furata pana in ora 24:00, nasul va trebui sa plateasca “rascumpararea”; daca mireasa este furata dupa ora 24:00, mirele va suporta toata cheltuiala. Invitatii care au fost pusi pe sotii si au furat mireasa, recurg la tot felul de pedepse amuzante, pentru restul “publicului”, sau tot felul de “pedepse” pentru bietul ginere care se va stradui sa nu iasa sifonat din aceasta situatie. Unii cer bautura, altii cer dedicatii , declaratii romantice sau chiar un dans.
Majoritatea incearca sa recurga la tot felul de glume si amuzamente pe seama ginerelui, precum: un dans cu soacra, o declaratie de dragoste folosind caracteristicile unei masini, etc.
Idei sunt multe, insa, totul e bine cand se termina cu bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu