Problema este ca nu e asa de simplu ca in alegerea oricarei perechi de pantofi care arata bine cu orice. 
Pantofii de nunta sunt o achizitie foarte distinctiva si una care trebuie sa fie luata in considerare cu grija – Nu iti doresti sa te strambi de durere si sa schiopatezi pe ringul de dans in timpul primului dans, nu-i asa? Iar acest lucru ne conduce la primul nostru sfat.
Pantofii de mireasa trebuie sa fie confortabili.
Noi nu iti spunem ca trebuie sa sacrifici look-ul sau stilul. Departe de noi acest lucru. Dar tu trebuie sa te asiguri ca pantofii sunt confortabili si ca poti pasi in ei pe durata intregii zile.
Nu iti cumpara asadar pantofii de mireasa cu cateva zile sau cu o saptamana inainte de ziua cea mare. Incearca sa ii achizitionezi cu o luna inainte pentru a putea sa faci o plimbare prin casa (mai ales daca acestia sunt foarte inalti) si poarta-i si pe covor pentru ca acestia sa se fixeze bine pe picioarele tale. In acest mod vei evita basicile si vei pluti in drumul spre altar. 
Daca esti genul de fata care nu detine o pereche de pantofi fara toc in garderoba ei si esti adepta tocurilor, atunci asta e bine. Dar, nu uita ca daca porti o rochie de mireasa lunga sau una cu o trena, va trebui sa pasesti cu atentie, astfel incat sa nu iti agheti tocurile in ea.
De asemenea, trebuie sa iei in considerare si locatia nuntii. Daca organizezi o nunta pe plaja, atunci noi credem ca tocurile inalte sunt un mare nu. Acelasi principiu se aplica si in cazul in care nunta are loc in sezonul rece – nu vei dori sa iti rupi vreun picior cand urci poteca acoperita de gheata spre biserica – cizmulitele pentru nunta sunt o varianta mult mai buna in acest caz. Incredinteaza-le pantofii cu tocuri domnisoarelor de onoare pentru ca aceasta sa ti-i dea la usa bisericii, astfel incat sa-i poti incalta pentru momentul cand intri spre drumul spre altar.
Balerini si pantofi cu toc mic
Chiar daca esti genul de femeie care nu poarta niciodata tocuri, te indemnam sa iei in considerare purtarea unor pantofi cu tocuri mici pentru ziua nuntii. Vei arata mult mai eleganta si vei putea pasi mai gratios decat intr-o pereche de balerini (desi, daca te casatoresti pe o plaja noi credem ca picioarele goale perfect manichiurate sunt ideale).
Arunca o privire la pantofii cu toc micut care te vor inalta putin si iti vor conferi un look mai dressy, fara sa simti ca vei cadea din picioare.

Asorteaza-i cu rochia de mireasa
Nu uita sa te gandesti la modul in care pantofii vor arata alaturi de rochia ta de mireasa. Daca ai ales o rochie cu voaluri si multe detalii, atunci aceasta va arata fabulos cu o pereche de pantofi cu toc dintr-un material delicat.
Trebuie, de asemenea, sa iei in considerare si lungimea rochiei cand cumperi pantofii. Daca porti o rochie ce atarna pe podea, tocurile inalte ar putea sa o inalte putin. Un magazin de specialitate pentru nunti va detine si pantofi cu toc pe care ii poti purta atunci cand probezi diferite modele de rochii, asadar vei putea sa incerci aceeasi inaltime a tocurilor cand mergi la cumparaturi pentru pantofi.

Visuri pline de culoare

Nu te gandi in mod automat ca pantofii de mireasa trebuie sa fie albi sau ivorii. De fapt, noi indragim trendul de a combina o pereche de pantofi pumps in albastru deschis, verde sau rosu ce ies in evidenta sub rochia de mireasa.
Daca tema de culori aleasa la nunta este puternica, ai putea sa alegi pantofi colorati, de asemenea.
In privinta balerinilor (daca esti o mireasa boema), alege diverse nuante ce ti se potrivesc si accesorizeaza-i cu clipsuri detasabile.
Noi suntem ferm convinsi ca trebuie sa cumperi pantofii de mireasa de care te indragostesti. Pantofii sunt usor de depozitat intr-o cutie si nu vor ocupa foarte mult loc in dulap (si iti va placea ca intr-o zi sa ii arati nepoatelor tale).
Daca vezi o pereche de pantofi care se incadreaza in buget, atunci gandeste-te cat de practici vor fi pe viitor. Daca te indragostesti de o pereche de pantofi de firma la un pret gigantic, atunci asigura-te ca ii vei afisa de mai multe ori in public, nu numai in ziua nuntii tale. 

Daca vei face comparatia dintre cost si uzura vei vedea ca pantofii pe care iti va placea sa ii porti trebuie sa fie de buna calitate, iar o pereche de pantofi cu toc eleganti si ieftini iti pot oferi un look uimitor chiar daca vor fi folisiti doar o singura data.

Sursa: aici