miercuri, 18 septembrie 2013

BISERICA

Alegerea bisericii

Nu este obligatoriu sa va orientati catre o biserica amplasata cat mai aproape de restaurant. Desigur, acesta este un criteriu foarte practic si nu trebuie ignorat. Avand in vedere insa ca nunta religioasa reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata trebuie sa alegeti Biserica in care amandoi va simtiti bine caci, in fond trebuie sa va simtiti uniti in fata lui Dumnezeu.

Puteti opta pentru biserica la care mergeti de obicei sau va puteti casatori la Biserica in care ati fost botezat. Puteti da nastere unei traditii in familie, alegand Biserica la care s-au casatorit parintii unuia dintre Dumneavoastra.

Este bine sa va hotarati asupra Bisericii cu aproximativ patru sau chiar sase luni inainte pentru a gasi libere atat ziua cat si ora dorita. Bisericile renumite sunt suprasolicitate din primavara pana toamna, tarziu .
Indata ce v-ati hotarat asupra Bisericii stati de vorba cu preotul si stabiliti cateva detalii. In primul rand trebuie sa conveniti asupra orei. Intervalul orar cel mai potrivit pentru timp de vara este 17.30 – 19.00 evitand astfel cadura de la orele pranzului. Situatia se schimba cand vorbim de o nunta tinuta iarna; cel mai bine ar fi sa o programati intre 15.00 – 17.00 cel mai tarziu, in cazul in care vreti sa faceti fotografii la finalul slujbei, pentru ca iarna se intuneca foarte devreme.
Alte detalii ce nu trebuie omise sunt taxa pe care de obicei o plateste nasul in ziua cununiei cat si rezervarea corului in cazul in care exista.. 

Necesare pentru ziua cununiei:  
  • Certificatul de casatorie civila (fara de care preotul nu va oficia slujba religioasa);
  • Cele doua lumanari ce vor fi tinute de cavalerul si domnisoara de onoare;
  • O sticla de vin rosu;
  • Cateva piscoturi;
  • Verighetele.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu