miercuri, 4 septembrie 2013

Semnificatia verighetelor

Ai primit inelul, organizezi nunta, si pentru tot restul vietii vei purta verigheta. Aceasta are multe conotatii si in principiu este obiectul care face diferenta vizuala dintre o persoana casatorita si una necasatorita. Sunt cateva lucruri despre verigheta care spun mai mult decat faptul ca ai un partener de viata.
In cultura occidentala, femeile primesc mai intai un inel de logodna, care mai tarziu se va potrivi/asorta cu verigheta, care se poarta pe acelasi deget, iar verigheta este in general purtata mai aproape de mana, inaintea inelului.

Verighetele sunt alaturate juramintelor in ceremonia religioasa, iar ele sunt purtate ca si un semn al angajamentului fata de o persoana, ca semn al iubirii ce o porti cuiva si, deseori, este un reminder al faptului ca mariajul este un lucru pentru toata viata. Forma rotunda a verighetei nu este intamplatoare. Aceasta este simbolul infinitului, al iubirii nemarginite care nu are capat, al mariajului care va urma in tot restul vietii.
Tot in cultura occidentala, verighetele si inelele de logodna se poarta pe degetul inelar al mainii stangi, si simbolizeaza juramantul fidelitatii catre o persoana. Acest “accesoriu” este sfarsitul unui lung lant de cadouri pe care mirele i le face miresei inainte de casatorie (lantul incepe, evident, cu inelul de logodna).Dar spre deosebire de inelul de logodna, verighetele sunt purtate si de mire si de mireasa.

Pentru a intari simbolistica, multe cupluri din ziua de astazi aleg sa isi inscriptioneze verighetele cu numele partenerului, data nuntii, un vers sau o melodie semnificativa, etc. Inscriptionarea este un lucru tot mai cerut, deoarece, pe langa juramantul care se pecetluieste cu ajutorul verighetelor, acestea devin personalizate si mult mai aproape de sufletele celor doi parteneri. Nu este numai un inel, ci un lucru care te face sa te gandesti cu drag la faptul ca de acum incolo nu vei mai fi singur, si vei avea mereu un sprijin in viata ta.
Asadar, pentru a pretui si mai mult verighetele si pentru a nu fi doar niste accesorii, personalizati-le si faceti-le sa devina o parte din voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu