vineri, 6 septembrie 2013

Verighetele - gravare - idei si sugestii

Inscriptionarea verighetelor isi are originea in Europa Medievala. Astazi, acest obicei este la indemana tuturor, este o metoda simpla si frumoasa prin care poti personaliza verighetele nuntii tale.

Pentru inceput...

... vorbeste cu bijutierul. Atunci cand ai ales verighetele, intreaba daca pot face gravura sau daca te indruma catre un atelier specializat in asa ceva. De obicei asta se face in acelasi magasin de unde ai cumparat, printr-o comanda ferma. Costul difera in functie de complexitatea literelor si de numarul de caractere inscriptionate. In functie de complexitate va fi inscriptionat de mana sau cu ajutorul unei masini laser. Costul unei inscriptionari manuale poate fi de pana la 5 ori mai mare decat acela facut de catre o masina laser care incepe de la aproximativ1,5lei/caracter inscriptionat.


Inscriptia...

... o alegi chiar tu. Ea poate fi un citat care ti-a placut foarte mult, un vers dintr-o poezie preferata, sau cateva cuvinte care exprima dragostea ce i-o porti partenerului tau. De asemenea poti inscriptiona numele voastre si data casatoriei. Poti de asemenea opta pentru o gravura in limba romana sau engleza, totul este sa te asiguri ca ai scris corect atunci cand ai dat comanda de gravare. Citeste de mai multe ori si asigura-te ca si cel care face asta a inteles ce anume vrei sa scrie. Ar trebui totusi sa ai in vedere ca spatiul este limitat si dupa cativa bitieri ne-au recomandat ca textul ar trebui sa se incadreze in maxim 32 caractere (caractere + spatii).

Mai jos va vom da cateva idei pentru gravura verighetelor:

Romana:
-       voi fi al tau (a ta) mereu
-       mereu impreuna
-       la bine si la greu
-       nici o zi fara tine
-       de azi (data nuntii) si pentru totdeauna
-       te iubesc vesnic


Engleza:


-       you're my all
-       forever & always
-       Name, put it back on!
-       I love you
-       Everlasting love
-       You are my all!

O alta idee ar fi ca fiecare sa graveze verigheta celuilalt. Surpriza va fi mai mare pentru fiecare in ziua nuntii cand va descoperi declaratia de dragoste inscrisa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu