duminică, 1 septembrie 2013

Culorile nuntii - Nunantele Rochiei de mireasa

Care sunt sansele ca albul sa nu te puna in valoare? Este o intrebare fireasca, cu siguranta ai fost cel putin o data pusa in situatia in care ai probat o bluza alba sau o rochie alba si nu te-ai putut decide daca sa o cumperi sau nu pentru ca nu stiai daca iti sta bine in alb.

Sunt sanse destul de mari sa ti se potriveasca mai bine alte culori decat albul. La urma urmei, trebuie sa arati bine in ziua nuntii si rochia de mireasa trebuie sa te puna in valoare, sa te scoata in evidenta.
Dar ce te faci daca pur si simplu nu iti sta bine in alb ?



Sa stii ca multe mirese in ziua de azi iau o decizie indrazneata si anume de a purta o rochie de mireasa colorata. Vrei sa stralucesti in ziua nuntii...atunci de ce sa porti o culoare care nu te avantajeaza?

Culoarea rochiei trebuie sa iti lumineze tenul, sa se potriveasca cu ochii tai si cu culoarea parului. 


In ultimii ani am vazut mirese care poarta rochii in culori pastelate. Pot sa zic ca aratau foarte bine. Odata ce ai trecut peste ideile preconcepute cum ca nu este bine sa porti altceva decat alb si peste vorbele prietenilor si ale familiei cum ca nu respecti traaditia, vei constata ca ai facut o alegere buna prin faptul ca ai decis sa porti o rochie colorata. 


In trecut, rochiile de mireasa nu existau. Miresele imbracau cea mai buna rochie din garderoba pentru acest eveniment. Rochia alba are o istorie de aproximativ 150 ani, deci nu chiar atat de veche incat sa nu poti incalca aceasta "traditie".


Cum spuneam mai sus, rochia trebuie sa iti puna in evidenta tenul, sa iti lumineze fata, sa iti scoata in evidenta ochii si sa se armonizeze cu culoarea parului. 

Fiecare dintre voi este unica in felul ei, asa ca este dificil sa spui ce culoare se potriveste fiecareia. 


Dar daca ar fi sa trasam cateva linii mari, atunci am putea spune ca albul fildes, albul sampanie sau nuantele foarte deschise de bej sunt mai potrivite pentru brunete. Blondele insa vor fi mai avantajate de un alb argintiu sau perlat.


Bineinteles, daca ai ales sa porti o rochie colorata atunci va trebui sa jonglezi putin cu detaliile acesteia si cu detaliile care alcatuiesc nunta. Poti allege rochia in functie de culoarea anotimpului sau in functie de tematica aleasa pentru nunta.

Primavara - poti purta culori pastelate, rosuri, lila-uri, verde deschis, galben deschis, galben pai, sau nuante de bleu. 


Vara - nuantele mai inchise decat cele de primavara sunt foarte potrivite. Rosu, lila, verde, galben sau albastru.


Toamna - foloseste culorile pe care le vezi in natura. Auriu metalic, galben intens, galben roscat ruginiu, portocaliu, bejuri sau cacao cu lapte.


Iarna - culorile puternice sunt cele mai potrivite. Rosu inchis, visiniu, albastru cobalt, verde smarald, dar si argintiu metalic.



Daca totusi nu aveti atata indrazneala incat sa alegeti o rochie colorata, atunci puteti opta pentru diverse combinatii intre alb si accentele de culoare descrise mai sus. In acest caz, aranjamentele florale, decoratiunile, tortul, trebuie sa fie in aceeasi paleta cromatica cu accentele de culoare puse pe rochia miresei, panglici, broderii, bijuterii.

Accentele de culoare pot fi atasate tinutei tale in diverse feluri. Poti purta 

un voal usor colorat care sa se asorteze cu culoarea parului tau. Daca esti blonda, atunci poti purta un voal cu tenta usoara de albastru sau violet. Poti incerca de asemenea niste manusi lungi brodate sau din satin intr-o nuanta deschisa de violet. Precum spuneam si in articolul precendent, culorile complementare creaza cele mai frumoase contraste, asa ca daca esti roscata, ar trebui sa ai niste accesorii verzi, poate rochia ta ar merge imbunatatita cu dantela verde inchis sau cateva panglici. Nu uita de bijuterii. Acestea iti pot schimba radical imaginea. De asemenea, accesoriile din par dar si pantofii, pot avea cateva elemente colorate care sa se asorteze cu rochia si bineinteles cu tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu