luni, 23 septembrie 2013

Florile - magie, culoare si parfum

Nuntile de vara sunt asociate cu trandafirii. Totusi, sunt o multime de alte flori frumoase in acest sezon din care pot fi create buchete extraordinare.
In ton cu rochia de mireasa dar si cu celelalte aranjamente florale, buchetul miresei trebuie sa impresioneze, sa fie unic si sa puna in valoare mireasa.
Alegerea florilor in functie de sezonul in care se desfasoara nunta, este o modalitate foarte buna de a da o anumita tema nuntii voastre.
Avand in vedere ca majoritatea florilor sunt importate, puteti include orice flori in buchetul miresei si in aranjamentele florale, insa ar fi foarte frumos sa mergeti pe florile de sezon pentru un plus de prospetime si memorabilitate.
Floarea soarelui poate fi folosita foarte bine in aranjamentele florale. Pot fi gasite atat cele clasice galbene cat si cele rosiatice, culori ruginii.
Hortensia (Hydrangea) este de asemenea o floare foarte frumoasa. Atat cele albastre cat si cele violet pot arata foarte frumos daca sunt incluse orintre alte flori de sezon.
Liliacul, iasomia, gardenia sau chiar zambilele, inca mai pot fi gasite si pot fi folosite pentru diverse combinatii. Pe langa culorile frumoase, vor adauga parfum aranjamentelor florale. 

Gardenia Augusta, a fost folosita de catre Lady Di in buchetul sau de mireasa. Este o floare cu origini orientale si este inclusa in buchetele de nunta pentur mirosul dulce-acrisor, culoarea alb-fildes a florilor si frunzele de un verde aprins, dar poate si din cauza ca este considerat a fi o planta cu efect afrodisiac. 



Iasomia este de origine din muntii Himalaya iar floricelele mici, albe si in forma de stelute au facut din aceasta floare sa fie foarte aleasa pentru aranjamente florale deosebite. Iasomia capata un miros dulce mult mai puternic odata cu venirea toameni.
Se spune ca Iasomia este esenta multor esente afrodisiace, de aceea este folosita si pentru a crea produse de ingrijire a corpului, saruri de baie sau uleiuri de masaj. 


Hortensia a fost alegerea actritei de Hollywood Jennifer Aniston la nunta ei din anul 2000 cu Brad Pitt. Hortensiile sunt foarte cautate pentru buchete de nunta, dar trebuie avut in vedere ca exista foarte multe tipuri de Hortensie. Cele cu frunze mari, au flori rotunde colorate in nuante de roz, albastru, violet, rosu si alb. Combinate cu trandafiri vor da nastere unor buchete pline de viata, culoare si parfum. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu