joi, 12 septembrie 2013

LOGODNA


---------------------------------------------------------------------------------------------

Logodna este un eveniment la fel de important ca si cununia religioasa. Exprima acelasi legamant, sentimente, emotii si se oficiaza tot intr-un lacas sfant.

Logodna se sarbatoreste intr-un cadru intim, invitand numai rudele si prietenii apropiati. Inelul de logodna se pastreaza pe degetul inelar de la mana stanga pana in ziua cununiei cand se va muta pe dreapta pentru a primi in timpul cununiei religioase verigheta.

Din punct de vedere religios, logodna reprezinta o slujba care se poate savarsi odata cu cea a cununiei sau inainte cu cateva luni, un an. Majoritatea cuplurilor insa se logodesc neformal, adica netrecand prin Biserica iar slujba logodnei se face in ziua cununiei religioase.

Pentru a constientiza importanta logodnei religioase, e bine de stiut ca in cazul in care cei doi au rupt logodna si se vor casatori cu altcineva, preotul va oficia o slujba ca si cum cei doi ar fi la o a doua casatorie (chiar daca ei au fost doar logoditi din punct de vedere religios). Prima casatorie religioasa se face cu toate onorurile slujbei, a doua insa reprezinta mai degraba o binecuvantare, din cadrul ei lipsind multe elemente care se regasesc in prima cununie religioasa.

Daca sunteti logoditi deja este un lucru extraordinar dar daca nu ati facut-o inca si ati stabilit deja data nuntii nu va faceti probleme de constiinta, din slujba religioasa nu va lipsi si cea a logdnei cu tot ceea ce simbolizeaza ea.
--------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu