luni, 23 septembrie 2013

Lectii de dans

Samba? Foxtrot? Vals? In care categorie se inscrie primul vostru dans? Dansul in fata tuturor acelor oameni va sperie? Frica voastra poate fi depasita printr-un simplu demers : LECTII DE DANS.

Inceput:
Iata ce sfaturi dau fiecare dintre instructorii de dans cu care am vorbit: incepeti sa luati lectii de dans inainte de nunta. Cu atata timp la dispozitie veti avea ocazia sa exersati si in zilele dintre cursuri. "Dansul este o activitate musculara care cere repetitie pentru invatare" spune Mihai de la un centru de Dans. " Daca un cuplu vrea sa arate relaxat cand danseaza la nunta, ar trebui sa acorde mai mult timp pentru a invata pasii"

Public si Privat
Tipul de lectii pe care le alegeti depind foarte mult de cantitatea de timp pe care o aveti inainte de nunta voastra. In functie de timpul pe care il aveti, va sugeram sa luati cateva lectii private.Veti fi doar voi cu instructorul, astfel  daca sunteti noi in lumea dansului, nu veti fi asa de inhibati ca in fata unui numar mai mare de cursanti. Odata ce ati lucrat cu un instructor pentru cel putin o perioada de timp, va puteti muta la un un grup de cursanti ceea ce nu este mai bine doar din punct financiar dar va fi si un exercitiu excellent  pentru nunta unde sunt mai multe persoane.

Daca ati lasat totul pentru ultimele zile inainte de nunta va trebui sa mergeti la un curs intensiv de dans. Cei care fac asta sunt foarte des intalniti iar recomandarea este sa se focuseze pe lectii private.

Simte ritmul
Este indicat ca prima oara sa mergeti cu un CD cu melodia pe care veti dansa la nunta voastra. Instructorii va pot ajuta sa alegeti dansul perfect pentru melodia voastra, astfel nu veti incerca sa dansati vals pe o melodie care este de fapt rumba. Odata ce ati reusit sa dansati excelent pe dansul ales de voi instructorii va pot invata sa dansati si alte stiluri. Puteti incerca salsa sau popularul swing, swing-ul fiind cel mai des ales pentru nunti, putand fi adaptat si altor melodii cantate la nunta voastra.

Dansati toata noaptea
Durata lectiilor de dans variaza destul de mult. Fiecare instructor de dans va lucra cu clientii in functie de disponibilitatea de timp si de banii pe care ii pot aloca acestui demers, dar recomanda sedinte de 45 de minute pana la o ora si jumatate. Lectiile introductive pot fi mai scurte, doar 20 de minute, acestea fiind un mod de adaptare excelent la miscarile de dans. Nu veti obosi si aceste scurte lectii va vor deschide apetitul pentru lectiile ce necesita concentrare mai mare.

Lectiile
Cu un instructor particular, lectii private, posibil sa nu aveti nevoie de cateva lectii, patru sau cinci. Daca optati pentru o combinatie de lectii private cu lectii de grup, veti avea probabil nevoie da cateva lectii in plus. Studiourile de dans recomanda intre cinci si 10 lectii de dans, in functie de timpul vostru. Cuplurile vor trebui sa ia lectii cel putin o data pe saptamana, desi cei mai multi instructori sunt de acord ca doua lectii pe saptamana sunt calea spre reusita. Daca lectiile se termina cu cateva saptamani inainte de nunta repetati chiar daca nu mai mergeti la cursuri. Incercati sa mergeti in locuri unde puteti dansa cel putin de doua ori pe luna sau incercati sa dansati acasa.

Distractia
Sa invatati sa dansati va fi mult mai disctractiv decat v-ati imaginat. Este o sansa pentru voi sa petreceti mai mult timp cu partenerul, unul in  bratele celuilalt, calcand unul pe pantofii celuilalt, cel putin la inceput. De ce sa nu faceti din asta o iesire din cotidian? Planuiti sa iesiti la cina sau la o prajitura dupa lectii. Sau mergeti acasa, comandati mancare si incercati sa va relaxati cu un masaj care va avea efecte fantastice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu