vineri, 28 martie 2014

Cum să îţi alegi pantofii de mireasă

Stilettos sau balerini comozi? Pantofi sau sandale? Din piele sau din satin? Există sute de modele de pantofi, iar nunta e una singură. Pe care să-i alegi?
Nu e deloc uşor, cu atâtea opţiuni, dar cumva va trebui să te hotărăşti. Ai nevoie de pantofi care să se potriveasca rochiei, ocaziei, să fie frumoşi, dar şi comozi. Iată câteva idei utile în alegerea lor.

Chiar dacă rochia ta e albă, pantofii nu sunt chiar aşa uşor de asortat. Exista mai multe nuanţe de alb şi, dacă pantofii nu sunt făcuţi din acelaşi material ca şi rochia, e greu să găseşti potrivirea perfectă. Alege mai întâi rochia, apoi, înarmată cu o bucată din materialul ei ca model, porneşte în căutarea pantofilor.

Ei trebuie să se potrivească nu doar la culoare, ci şi ca stil: vintage, ultramodern, glamour, fiecare stil de rochie are nevoie de pantofi potriviţi. Dar gândeşte-te şi la complexitatea rochiei de mireasă. O rochie foarte simplă merge de minune cu pantofi mai complicaţi, dar dacă ai o rochie cu design foarte complex, multe accesorii, atunci, în mod clar, ai nevoie de pantofi simpli.

Pantofii de mireasă, asortaţi cu rochia


Vrei să ai decoraţiuni şi pe rochie şi pe pantofii? Atunci acestea ar trebui să fie asortate. La o rochie cu perle ai nevoie de pantofi cu perle, şi nu cu pietre. Dacă nu găseşti ceea ce cauţi, nu uita că există şi varianta „la comandă”.

Dar să nu uităm că şi rochia trebuie să ţină cont de pantofi, mai precis de înălţimea lor. Când probezi rochia de mireasă ar trebui să ştii deja cât de înalte vor fi tocurile pantofilor şi să porţi unii asemănători. Chiar dacă te decizi mai greu măcar la ultima probă ar trebui să ai pantofii cu tine pentru ca specialiştii să ştie cât de lungă trebuie să fie rochia.

Tentate să poarte cei mai frumoşi pantofi albi, multe mirese pun confortul pe ultimul loc. Nu face aceeaşi greşeală! Vei sta o noapte întreagă mai mult în picioare şi e foarte important să te simţi bine. Până la urmă, pantofii sunt aproape în totalitate ascunşi de rochie, aşa că nu are rost să-ţi sacrifici confortul de dragul lor. 

Alegerea pantofilor – aspecte practice

Sfatul specialiştilor este să alegi acelaşi gen de pantofi pe care îi porţi în fiecare zi. Nu te aventura să porţi tocuri înalte dacă în mod normal te încalţi numai cu balerini sau pantofi sport. Şi nu-ţi imagina că scapi uşor schimbând pantofii după ceremonie. Dacă rochia a fost făcută pentru pantofi foarte înalţi, va arăta urât când îţi pui balerini.
Nu în ultimul rând, gândeşte-te unde şi când va fi nunta. Dacă este vorba de o grădină, fereşte-te de pantofii stiletto, căci te vei trezi mereu cu tocurile îngropate în pământ. Dacă e vorba de o sală cu gresie alunecoasă, ai nevoie de ceva cât mai stabil.
Dar vremea cum va fi? În mijlocul verii poţi să porţi orice, dar dacă nunta este primăvara sau toamna, ar fi bine să nu porţi sandale – din nou, gândeşte-te la confortul tău. Vrei neapărat să araţi un picior sexy? Încearca un pantof cu vârf decupat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu