joi, 13 martie 2014

Sutienul potrivit pentru ziua nunţii

Chiar dacă pare un detaliu minor, alegerea sutienului pentru ziua nunţii trebuie să primească atenţia cuvenită. Cu sutienul potrivit ai o siluetă mai frumoasă, iar rochia îţi vine mai bine.

Ce alegi mai întâi, rochia sau sutienul?

Dacă optezi pentru o rochie cumpărată sau închiriată, bineînţeles că o vei alege pe aceasta prima, urmând ca modelul sutienului să îl alegi în funcţie de forma decolteului. În caz că rochia ta necesită mici modificări, poartă sutienul ales atunci când o probezi în atelierul croitorului.
Dacă plănuieşti să-ţi faci o rochie la comandă e bine să te decizi mai întâi pentru un model, apoi să alegi sutienul şi să îl porţi la fiecare probă pentru că modificările necesare să se facă ţinând cont şi de liniile acestuia. Ar fi păcat să te trezeşti chiar în ziua nunţii că ţi se vede sutienul...

Simplu sau cu broderie?

Cel mai bine ar fi simplu, dar dacă îţi plac la nebunie broderiile s-ar putea să le poţi purta şi în ziua nunţii. Totul depinde de modelul rochiei. Un decolteu adânc şi un material fin nu-ţi permit să porţi un sutien cu detalii aplicate fiindcă se vor vedea inestetic. În acest caz ar fi bine să optezi pentru un sutien fără cusături, ca să nu se vadă nimic prin rochie, nici din faţă, nici din spate.

Dacă porţi o rochie cu bust fronsat probabil că vei putea să optezi pentru un sutien cu broderie. Acest model se potriveşte mireselor cu sânii mici pentru că adaugă puţin volum în zona bustului.

Modele speciale

Ca multe alte femei, probabil că eşti tentată să porţi o rochie de mireasă originală, fie cu un decolteu deosebit, fie cu spatele gol. Chiar dacă îţi place modelul rochiei, trebuie să ţii cont că vei avea ceva probleme în găsirea sutienului potrivit. Totuşi, opţiuni există dacă perseverezi în căutările tale.

Pentru rochii cu spatele gol există sutiene care se leagă după gât şi putin mai sus de talie, lăsând spatele gol. De asemenea, poţi opta pentru un sutien din silicon care nu necesită niciun fel de bretele căci cupele se lipesc de sâni. Important este să probezi de mai multe ori atât rochia, cât şi sutienul pentru a vedea dacă alegerea ta este practică şi confortabilă.

Sutientele fără bretele nu oferă întotdeauna susţinerea necesară, iar de asta nu-ţi poţi da seama dacă le porţi doar două minute într-o cabină de probă. Poartă sutientul ales înainte nuntă cel puţin o zi pentru a vedea cum te simţi în el.

Acelaşi lucru este valabil şi dacă optezi pentru un corset. Acesta ar putea fi alegerea ideală pentru o rochie decoltată fără bretele, mai ales că îţi modelează şi talia. Ar putea totuşi să fie uşor incomod dacă nunta ta este vara, din cauza căldurii.

Nu uita că, indiferent de modelul sutienului ales el trebuie să-ţi vină perfect, deci să ţi se potrivească atât mărimea cupelor, cât şi cea a bustului. Sutienul nu ţi se potriveşte ca mărime dacă te strâng bretelele, îţi fac răni sarmele, îţi ies sânii pe deasupra cupelor sau bucata dintre cupe nu stă lipită de piele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu