joi, 24 iulie 2014

Cum aleg personajele principale la nunta

Domnisoarele de onoare si nasii sunt cele mai importante personaje de la nunta ta. Aceste persoane sunt "elemente-cheie" si de ele depinde mult desfasurarea nuntii. Afla care sunt criteriile in functie de care trebuie sa le alegi.

Cand vine vorba de a alege personajele principale la nunta, nasii, domnisoarele de onoare si chiar invitatii, parca ti-e greu sa te decizi. Fie sunt prea multe persoane care ai vrea sa joace acest rol, fie nu ai prietene asa de apropiate si necasatorite...Nunta este pana la urma un proiect, un "puzzle", poate primul pe care il incepeti impreuna. Ca orice proiect, si acesta are anumiti pasi, anumite etape si anumite elemente care trebuie puse la punct, pe rand. Unul din elemente este alegerea nasilor, precum si a domnisoarelor si a cavalerilor de onoare.

Domnisoare de onoare...cate vrei

Nu exista un anumit numar- limita de domnisoare de onoare. Ele sunt, prin traditie, practic, ajutoare pentru mireasa si cele care sunt acolo sa o sustina din toate punctele de vedere. De aceea, daca ai mai multe prietene dragi (chiar si 10), si nu vrei sa renunti la niciuna, poti sa le alegi pe toate ca domnisoare de onoare. In acest caz, este foarte important sa imparti responsabilitatile.  
  

Domnisoara de onoare..."angajati fara plata"


Trebuie sa stii ca domnisoarele de onoare sunt practic "angajate fara plata" la nunta ta. Sunt o multime de raspunderi pe care acestea trebuie sa le aiba. Ele sunt cele care:

-sunt raspunzatoare de verighete;
-ajuta mireasa sa se imbrace si sa se aranjeze;
-sunt neaparat prezente la cununia religioasa;
-la petrecere, vor fi la intrarea in local pentru a primi invitatii alaturi de miri;
-vor pune cocarde in piept invitatilor si ii vor indruma spre garderoba si spre locurile lor;
-vor mentine atmosfera de veselie;
-vor participa la aruncarea buchetului si le vor invita si pe celelalte domnisoare sa o faca;
-se vor ocupa de orice problema ivita;
-vor face tot posibilul sa sustina moral mireasa;
Nu iti propunem chiar sa organizezi interviuri, dar este bine sa tii cont de aceste caracteristici si sa iti alegi cu mare grija domnisoara sau domnisoarele de onoare. Oricat de apropiate ar fi (o sora sau o verisoara mai mica), trebuie sa stii daca sunt in stare sa isi asume macar o parte din aceste responabilitati. Daca nu sunt, mai bine alegi pe altcineva, care poate nu iti este asa de apropiata, dar care ar putea sa se descurce mai bine, si este dornica sa te ajute.

  

Domnisoarele si cavalerii de onoare..."fisa postului"


Domnisoara de onoare trebuie sa fie inteligenta (sa faca fata cu usurinta situatiilor noi, fiind pregatita sa puna in aplicare cele dobandite pana acum), atenta ( sa nu uite verighete acasa sau sa te calce pe trena) comunicativa, amabila (sa poata intra usor in relatie si antrena in atmosfera si pe invitatii pe care ii cunoaste mai putin sau deloc) si de preferat, sa mai fi trecut prin experiente asemanatoare. Aceleasi caracteristici sunt valabile si pentru cavalerii de onoare.

Domnisoarele si cavalerii...cupluri?

Nu este neaparat necesar ca domnisoarele de onoare si cavalerii sa fie cupluri. Nu se intampla intotdeauna ca iubitul domnisoarei de onoare sa fie si prieten cu mirele,? Ei nu trebuie sa stea neaparat impreuna, decat la cununia religioasa. Vorbeste si cu ei inainte de a-i alege, si intreaba-i daca le convine aceasta situatie. Asa vei avea inca un criteriu de selectie a domnisoarelor de onoare, in caz ca ai prea multe variante.

  

Nasii-personaje- cheie la nunta ta


Nasii sunt considerati parintii spirituali ai mirilor si au sau ar trebui sa aiba o importanta foarte mare pentru miri. Sunt practic fiiintele cele mai importante dupa parinti. Acestia aveau un rol foarte important in vremurile mai vechi, ei fiind personajele principale la nunta. Din pacate, astazi nu mai sunt luate in consideratie aceste credinte si traditii, si dupa nunta, relatiile intre miri si nasi se racesc, si uneori, in cativa ani, abia daca isi mai vorbesc, sau ajung sa fie acolo doar pentru ajutor financiar...
Daca in cazul alegerii domnisoarelor de onoare si a cavalerilor, nu este obligatoriu ca acestia sa formeze un cuplu casatorit, in cazul nasilor, acesta este un criteriu de baza in "selectia" lor. Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere in selectia nasilor sunt urmatoarele:

-sa fie persoane mature, cu experienta de viata, de buna credinta;
-sa stie sa dea sfaturi si sa va ajute de fiecare data cand aveti nevoie;
-sa aiba o situatie materiala cat de cat buna;
Si atunci se ridica intrebarea: cine sunt cei mai potriviti sa se transforme in parintii vostri spirituali? Cei mai apropiati prieteni? Cele mai influente cunostinte? Cei mai instariti oameni pe care-i cunoasteti?

Luati in consideratie cateva aspecte inainte de a decide cine sa va fie nasi de nunta:

Vorbiti intre voi (dedicati efectiv timp pentru discutii privind acest aspect), cu parintii vostri, inventariati avantajele si dezavantajele si puneti-le in balanta.

Aveti in vedere in primul rand in vedere cat de apropiati sunteti de acest cuplu, cat de frumoasa este relatia lor, cat de bine va simtiti in compania lor, daca se bucura cu adevarat pentru voi;

Lasati de-o parte criteriul financiar. Are si acesta importanta lui, dar este secundar, in comparatie cu celelalte. Nu va transformati nasii in surse de bani, ci mai degraba intr-un suport moral, de care veti avea cu siguranta mai multa nevoie in timpul casniciei. Ganditi-va si la faptul ca ei ei ar putea ramane singurul sprijin pe care-l veti mai avea atunci cand parintii vostri nu vor mai fi.




By Karena.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu