marți, 29 iulie 2014

Nemuritorul alb: idei de decoratiuni pentru nunta

Albul este o culoare minunata pentru decoratiunile de nunti deoarece reuseste sa invoce atat de multe senzatii la un loc... sinceritate, expansivitate, robustete, puritate si totodata pace, impacare, liniste, sobrietate. Albul este o culoare traditionala pentru nunti si poate fi incorporata cu usurinta in orice aranjament sau decoratiune. Noi iti oferim idei pentru decoratiuni de nunta in alb.

Aranjamente florale pentru o nunta in alb

 

Pentru o nunta cu tematica alba dispui de o multime de posibilitati in realizarea aranjamentelor florale: buchetele de mireasa si nasa, buchetele sau bratarile domnisoarelor de onoare, lumanarile de nunta, stalpii de la biserica, decoratiunile din sala de restaurant si aranjamentele de pe mese.

Flori de nunta albe: anemone, iris, gladiole, jerbera, frezii, garoafe albe, bujori, cale, trandafiri, crini, crinul imperial, orhidee, lalele, iasomie de Madagascar, Piciorul cocosului, hortensii, iedera, liliac.
Folosind aceste flori de nunta cu nuante de alb diferit poti realiza o tema de nunta eleganta, cu stil. Fie ca alegi un singur tip de floare sau optezi pentru combinatii diverse, lasa-ti imaginatia sa lucreze. Albul poate fi combinat cu orice alt detaliu in orice alta culoare. Pentru nunta traditionala poti merge pe aranjamente florale albe alcatuite din trandafiri in combinatie cu plante de un verde crud sau verde mai inchis. Insa, daca vrei sa iesi din sfera banalului si sa adaugi un plus de stil nuntii cu tema in alb, crinii, orhideele, gladiolele si chiar irisii sunt de asemenea la indemana pentru o tema de nunta moderna. Unele flori chiar au pete de culoare naturala ( roz, crem, albastru, verde, galben), cu care poti crea o distonanta cromatica, dand si mai multa valoare albului in tema nuntii.

Buchete de mireasa albe

 

Forma si continutul buchetului de mireasa este ales in functie de florile preferate, personalitatea ta si modelul rochiei de mireasa. Astfel, pentru o mireasa romantica se potrivesc florile delicate: iris, crini, liliac cuprinse intr-un buchet de mireasa rotund sau in forma de cascada. Poti insera accesorii romantice: siraguri de margele roz pal, portocaliu fad, sau chiar albe sau argintii. Dantela ramane in trend si in anul 2012, asa cum a fost vedeta podiumului in 2011. Deci poti folosi dantela, sifon sau satin stralucitor pentru a imbraca cu stil legatura buchetului de mireasa alb. Pentru miresele indraznete, poti adauga o pata de culoare folosind nuante tari: negrul, visiniu etc. intr-un buchet de mireasa alcatuit exclusiv din flori albe.

 

 

Lumanari albe la nunta

 

O regula generala pentru alcatuirea lumanarilor de nunta nu o reprezinta forma lumanarii de cununie, forma buchetului care se formeaza in jurul acesteia ci neaparat florile din buchetele de mireasa si al nasei trebuie sa se regaseaca si in lumanarile de nunta. Tine cont, de asemenea daca ai ales o floare alba, insa care are si o mica pata de culoare, sa nu folosesti o alta nuanta, deoarece risti sa creezi un efect cromatic discrepant. Pentru a nu da gres in accesorizarea albului in cadrul aranjamentelor de nunta, mergi pe doua nuante: alb si verde, alb si roz sau portocaliu pal, foarte discret sau oricare alta culoare combinata cu alb.

Agentia Unique Decor

Floraria Iris

Agentia Unique Decor

Cocarde albe la nunta ta

De-a lungul anilor cocardele sau traditional spus, florile de nunta de pus in pieptul mirilor, nasilor si invitatilor au suferit numeroase inovatii. Dupa o lunga perioada in care s-au purtat cocardele din flori artificiale sau alcatuite din materiale, in 2011- 2012 au revenit pe scena florile naturale, combinate cu materiale luxuriante: satin, sifon, tafta. Poti realiza cocarde elegante si cu stil folosind ace cu gamalie perlate sau argintate. Penele de paun raman si ele in atentia designerilor de moda, asadar te poti folosi de inca un accesoriu care sa ofere o tenta de modernism temei de nunta in alb.
    
   

 

Buchetele sau bratari de nunta albe pentru domnisoarele de onoare

 

Inspirate din moda americana, temele de nunta prevad aparitia in decor a mai multor ajutoare pentru mireasa. Insa deoarece in Romania o singura domnisoara de onoare trebuie sa tina lumnarea de cununie si stim cat sunt de grele sunt lumanarile de nunta, poti alege ca aceasta sa poarte o bratara realizata din florile principale ale aranjamentelor florale si celelalte sa poarte in maini mini-buchetele alcatuite, obligatoriu din aceleasi flori. De ce sa nu recunoastem ca pozele din albumul de nunta in care mirele si mireasa sunt incadrate de domnisoarele si cavaleri de onoare imbracati la fel sunt foarte frumoase, ba chiar tinuta mirelui si a miresei iese si mai mult in evidenta.
  
Bratarile domnisoarelor de onoare pot fi si ele realizate prin folosirea mai multor combinatii de materiale, bijuterii sau flori. Poti crea bratari din tul sau poti folosi bratari simple pe care poti atasa flori, pene, margele si alte plante decorative.
    

Decoratiuni albe pentru sala de nunta

Culoarea alb iti ofera atata libertate in realizarea decorului salii sau cortului de nunta. O sala de restaurant aparent banala ca imagine poate fi transformata intr-un adevarat cadru de poveste folosind nuantele de alb si petele de culoare folosite in cadrul temei nuntii tale. Poti alege baloane mari albe, funde mari si mai micute din tul, flori din hartie de un alb imaculat. De asemenea spray-ul alb te poate ajuta sa realizezi decoratiuni cu alb din ramuri de copac, vopsite in argintiu sau auriu.

Deoarece tema nuntii este bazata pe culoarea alb nu este nevoie sa imbraci scaunele in huse deosebite si scumpe ci poti inchiria doar scaune albe natural. Daca este o tema de iarna, nu uita de fulgii de zapada. Insa ici pe colo presara cate un detaliu bijuterie pulverizat cu argintiu sau auriu pentru a oferi contrast. Albul pur, imaculat folosit in exces poate crea o atmosfera rigida, care trebuie incalzita cu accesorii in culori calde.
  
 

 

Aranjamente pentru mese in alb

 

Aranjamentele florale folosite ca decor in mijlocul meselor pentru invitati trebuie sa urmareasca linia principala a temei nuntii. In functie de tipul nuntii: formala, traditionala, moderna, extravaganta sau vintage/ de epoca dispui de o multime de oferte pentru impodobirea meselor. De la vaze de sticla transparente inalte, vaze colorate imbracate in hartie de culoare alba inscriptionata cu litere aurii, boluri din portelan etc. pana la o gama variata de forme de aranjamente realizate din flori albe.

  

 

Aranjamente neflorale pentru nunta in alb

 

Aranjamente de nunta din pene de paun
Penele de paun sunt potrivite pentru o nunta cu tema de iarna, oferind senzatia de caldura, gingasie intr-un decor alb rece, ca de gheata. Acestea pot fi folosite drept accesoriu in buchetele de mireasa, bratarile domnisoarelor de onoare, in componenta cocardelor, dar pot forma si singure aranjamentele de pe mese sau decorul salii de restaurant.
  
 

Aranjamente de nunta din hartie

Fie ca esti o mireasa care doreste sa iasa din tipare si sa vina cu idei originale pentru decorul nuntii sau doar ai un buget de nunta redus, hartia este un accesoriu la indemana pentru confectionarea unor aranjamente de nunta, care suprinzator nu sunt bazate pe alcatuirea din flori naturale. In ambele cazuri, daca iti lasi imaginatia si creativitatea sa zburde veiputea obtine o nunta originala.
 
 

 

Toturi de nunta albe

 

Tortul de nunta reprezinta surpriza delicioasa, mult asteptata de toti invitatii. Aceasta prajitura grandioasa face parte din decorul nuntii si trebuie ales in concordanta cu tema nuntii. Asadar pe langa un aspect important pe care trebuie sa il indeplineasca tortul de nunta, si anume aroma, trebuie sa iei in considerare si forma, culorile, decoratiile si suportul pe care sa fie pus tortul.

Exista nenumarate modele si forme de torturi de nunta albe, important este sa il alegi pe cel care se potriveste cu tema nuntii. De asemenea albul fiind o non-culoare, ai nevoie de accesorii argintii sau aurii: suportul pe care este pus tortul, margele, siraguri de perle etc.
 
 
 
 

Inspira-te si din galeria Karena, cu decoratiuni de nunta in alb

Buchete de mireasa
   
   
   
 
Cocarde
    
  
 
Buchetele si bratari pentru domnisoarele de onoare
  
 
 Decoratiuni de nunta 
  
 Torturi de nunta
  
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu