miercuri, 7 august 2013

Alege-ţi rochia de mireasă în funcţie de siluetă!

Ce faci atunci când ai probat zeci de rochii de mireasă dar niciuna nu a fost aleasa ta? Citeşte mai jos ponturile noastre şi află cum poţi să îţi alegi rochia după forma corpului tău.
Dacă eşti norocoasă posesoare de dimensiuni de model, atunci shopping-ul pentru nuntă o să fie o desfătare. Însă pentru viitoarele mirese cu siluete în formă de pară, clepsidră sau mignone totul devine o aventură. Fetelor, nu disperaţi! Există modele care vă avantajează şi vă scot în evidenţă atuurile. Pentru că sunteţi frumoase!

Trup clepsidră


Femeile clepsidră au, de obicei, bust şi şolduri proporţionate şi o talie bine definită. Contrar aşteptărilor, multe sunt complexate de dimensiunea sânilor şi şi-ar dori forme mai puţin generoase. Designerii nu au însă aceeaşi părere (ca să nu mai vorbim de bărbaţi, care adoră această tipologie de femei!) şi declară că pe siluetele clepsidră se aşează fabulos aproape orice tip de rochie.

Aşadar, poartă rochii fără bretele. Vei avea nevoie însă de sprijin suplimentar în mod evident, în zona bustului, dar merită efortul.  Cea mai bună variantă este ţinuta liniară, dintr-o singură piesă, cu partea de jos în formă de A. Rochiile cu corset şi fustă deturnează discursul vestimentar şi „taie” silueta la jumătate într-un mod uşor inestetic. 

De asemenea, sunt indicate decolteurile în V. Mizează pe o tăietură subtilă, nu adâncă, deoarece V-ul amplu nu va face decât să potenţeze generozitatea bustului. Recomandate sunt şi rochiile sensibil drapate, dar şi modelele pe un umăr ce alungesc trunchiul, marchează umerii şi conferă o fineţe aparte întregului look.

Evită rochiile din materiale tăiate pe bie, fustele plisate, ţinutele mulate şi simple, volanele pe şolduri sau aplicaţii în zona bustului.

Trup pară


Femeile cu siluetă pară au şolduri latine şi posterior generos, talie subţire şi sâni mici. Dacă te regăseşti în descriere, află că te avantajează rochiile din două piese. Ideea de bază e că trebuie creat un echilibru stilistic, vizual, între trunchi şi partea de jos. 

În consecinţă, mizează pe corsete bătute în cristale, cu aplicaţii cusute manual, mărgele sau paiete, ornamente opulente, de inspiraţie balcanică sau ruseasă (că tot se poartă!), artificii ce vor da impresia unui bust mai proeminent.

Sunt recomandate şi modelele petrecute, în V amplu, din materiale suprapuse, voaluri în straturi, lucrături flamboiante, materiale pufoase, aerate.

Pentru fustă indicaţiile sunt clare, exact ca la silueta clepsidră: tăietura tip A, drapate pe diagonală.

 

Femeile mignone


Miresele mignone au şi ele setul lor de provocări cărora trebuie să le facă faţă. Cea mai solicitantă este, evident, găsirea rochiei perfecte. Specialiştii în modă sugerează femeilor micuţe să meargă fie pe varianta rochiilor de prinţesă, cu un corset simplu şi fustă amplă, din tul delicios, fie să mizeze pe ţinutele foarte simple, minimale, delicate, din materiale preţioase.

Miresele petite, dar îndrăzneţe, pot alege o rochie cu fustă scurtă, gen tutu, în nuanţa lavandei, roz fane, ivoire. Pantofii cu platformă înaltă sunt un must, iar voalul trebuie să fie neapărat unul scurt!

De evitat rochiile opulente, mult prea accesorizate, încărcate, în care te poţi pierde. Cât despre ţinutele tip sirenă, designerii au păreri împărţite: unii le recomandă, alţii le trec la categoria „Nu!”. Totuşi, dacă materialul este unul fluid, dacă tăietura este una perfectă, iar look-ul rochiei sirenă, per ansamblu, este unul minimalist, poţi să o îmbraci cu încredere.

 

Femeile înalte


Dacă te încadrezi în această categorie, eşti o fericită a sorţii. Te avantajează nenumărate modele, de la cele sirenă, până la rochiile fără bretele sau greceşti. De evitat sunt modelele încărcate şi mult prea voluminoase ori închise pe gât.

Atenţie şi la accesorii: pantofii să fie cu toc mai micuţ, buchetul ales să fie unul cascadă decât unul glob, cerceii lungi nu avantajează, la fel tăieturile şi modelele pe verticală. În rest, liber la imaginaţie! Modelul visat te aşteaptă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu