vineri, 9 august 2013

Alegerea unei rochii de mireasa

O intrebare pe cat de simpla, pe atat de complexa: cum alegi rochia de mireasa. Simpla pentru ca pana la urma este o rochie si atat, asa cum iti cumperi uneori o rochie de ocazie, tot asa iti vei cumpara pana la urma si rochia de mireasa. Si totusi intrebarea ramane complexa. Pentru ca trebuie sa tii cont de o multime de lucruri si mai ales pentru ca in ziua nuntii tale trebuie sa fii cea mai frumoasa, nu?

In plus… probabil ca orice femeie a visat candva momentul alegerii rochiei… fetita care se visa mireasa, intr-o rochie lunga, alba, ca de printesa… Acum a sosit momentul sa ai rochia ta de printesa. Si o vei avea. Cu putina rabdare si putin noroc.

In primul rand trebuie sa stii ca nu intotdeauna o rochie scumpa este potrivita pentru tine. Sigur, daca iti permiti, poti merge direct la casele de moda celebre sau specializate in rochii de nunta. Dar daca nu iti permiti, nu dispera! Poti avea rochia de nunta mult visata si la un pret rezonabil. Important este sa cauti ceea ce ti se potriveste. In plus, daca banii chiar sunt o problema la modul foarte stringent, poti oricand inchiria rochia de mireasa in care vei arata superb. La urma urmei oricum nu o vei mai purta niciodata.

Daca nu ti-ai pus inca serios problema unei rochii de mireasa pana acum, vei avea nevoie de o perioada de informare: ce se poarta, ce e la moda, ce poarta vedetele etc. Cei mai buni prieteni iti vor fi acum revistele de specialitate si, desigur, internetul. Exista o multitudine de modele de rochii de mireasa, iar tu va trebui macar in linii mari sa hotarasti daca vrei o rochie dintr-o piesa sau din doua, scurta sau lunga, alba sau de alta culoare, cu broderie sau fara, din voal, satin sau alte materiale, in clin, pe crinolina sau dreapta etc. Vei gasi in reviste sau pe Internet toate informatiile pentru a hotari modelul de rochie de mireasa la care visezi.
Lucrul poate cel mai important, dupa ce stii tot ce trebuie stiut si pleci la cumparaturi, este ca niciodata (sau extrem de rar) o rochie de mireasa nu va arata pe tine asa cum arata pe manechin. Pentru fiecare femeie are propria frumusete si propria conformatie. Aceasta problema comporta doua aspecte. Pe de-o parte sa nu te amagesti sperand ca vei arata ca manechinul pe care ai vazut rochia expusa si, pe de alta parte, nu hotari de la inceput ca rochia de mireasa de pe manechin nu-ti va veni niciodata tie bine fara sa probezi. Este posibil sa ai surprize dintre cele mai placute.

Apoi inarmeaza-te cu rabdare si nu cumpara prima rochie care ti se pare ca iti vine bine. In urmatoarele saptamani vei gasi alte rochii mai frumoase, mai chic, mai cum vrei tu si s-ar putea sa regreti o alegere pripita. Totusi, ai grija sa nu cazi nici in extrema cealalta. Altfel nu-ti vei mai cumpara rochie de mireasa nici in zece ani. Daca ai gasit rochia TA de mireasa chiar din prima zi si esti convinsa ca te astepta acolo pe tine, ia-o! S-ar putea sa o pierzi altfel.

De asemenea, nu uita sa imaginezi rochia cu accesoriile de rigoare, gandeste-te inclusiv la voal, cum va cadea peste rochie, daca se potriveste etc etc.
Cel mai indicat, probabil, sa mergi sa cauti rochii de mireasa cu o prietena, sora, matusa, oricum, o femeie pe al carei bun gust sa te poti baza, pentru ca intotdeauna o parere din afara si o privire din afara va fi binevenita.
In afara de aspectul estitic al rochiei de mireasa, va trebui sa te gandesti si la aspectul confortului. Noaptea nuntii ar trebui sa fie cea mai frumoasa din viata ta, nu o strica alegand o rochie care sa te „tina”, sa fie prea lunga sau sa nu te lase sa respiri, o rochie care sa te „oblige” ca la fiecare doua minute sa verifici decolteul sau sa ridici trena… Aminteste-ti ca vei dansa in rochia de mireasa, vei fi „furata” in rochia de mireasa, vei sta jos in rochia de mireasa. Nu o lasa sa-ti strice in vreun fel seara. Alege-o astfel incat sa fie o incantare sa o porti.
O data rochia mult visata cumparata… nu te mai uita la alte rochii de cate ori intri intr-un magazin. Ti-ai pune sub semnul intrebarii alegerea in mod inutil. Bucura-te ca ai gasit rochia de mireasa potrivita pentru tine!
Cum alegi culoarea unei rochii de mireasa

Rochii de mireasa albe
Albul este culoarea traditionala a unei rochii de mireasa. Ea simbolizeaza puritatea, noul, neatinsul, pacea, impacarea, linistea, inocenta, curatenia. Rochii de mireasa albe sunt insa, in acelasi timp, si comune, caci toata lumea poarta alb ca mireasa. Deci, chiar daca alegerea este a unei rochii albe, poti opta pentru o broderie pe margini de alta culoare.

Rochii de mireasa roz
Rozul este o culoare a dragostei in sensul ei modern, gandeste-te la Valentine’s day si la toate accesorile roz care insotesc aceasta zi. Asadar, alegerea unei rochii de mireasa roz poate fi o optiune potrivita, mai ales pentru mirii care sunt in mod traditional genul care respecta aniversarile, sarbatorile etc. Rochii de mireasa roz se poarta mai ales in nunata de roz pal, vaporos.
Rochii de mireasa bej
Bejul este o culoare a distinctiei, a modestiei, a nobletei ca opus al extravagantei. Rochii de mireasa bej simbolizeaza eleganta si bunul gust, mai ales daca alegi si o nunta tematica legata de nuante de bej si maro. O buna alegere pentru persoanele trecute de treizeci de ani care doresc sa se casatoreasca. Sau pentru o a doua nunta.
Rochii de mireasa vernil

O alegere destul de indrazneata, totusi cu mult bun gust, daca vernilul este intr-o nuanta pala. Verdele simbolizeaza natura, armonia, viata, tineretea, renasterea, speranta si vigoarea si, mai ales, fertilitatea. Rochii de mireasa vernal pot fi alese atunci cand mirii spera ca uniunea lor spirituala sa fie binecuvantata cu prunci sanatosi. De asemenea alegrea unei asemenea rochii de mireasa se potriveste unei nunti tematice legate de culoarea verde.

Rochii de mireasa bleu
Destul de neobisnuite, insa nu iesite din norma, rochiile de mireasa bleu sunt alegerea perfecta pentru o nunta care vrea sa aduca in centru ideea de vaporos, de visare. Albastru este in general culoarea care simbolizeaza visarea, creatia, inspiratia. De aceea, alegerea unei rochii de mireasa bleu poate fi potrivita pentru cuplurile de artisti sau persoane boeme, visatoare.

Rochii de mireasa galben-pal
Galbenul este culoarea care da senzatia de caldura si de intimitate. Culoarea granelor coapte si a soarelui, galbenul simbolizeaza in acelasi timp si gelozia, posesivitatea. De aceea alegerea unei rochii de mireasa galbene, in orice nuanta, nu se recomanda persoanelor posesive, care ar putea astfel sa isi arate ostentativ posesivitatea dominanta.

Rochii de mireasa lila
Violetul este culoarea care simbolizeaza sofisticarea, bogatia, luxul, bunastarea. Este culoarea regilor. Asadar algerea unei rochii de mireasa in nuante de violet este recomandata pentru nuntile bogate, extravagante chiar. In acelasi timp, insa, violetul este culoarea spiritualitatii, a intuitiei. Asadar o alegere potrivita pentru persoanele inclinate spre magie, psihologie, parapsihologie etc.

Rochii de mireasa argintii
Argintiul este o combinatie de alb si negru, in varianta stralucitoare. Rochii de mireasa argintii sunt exceptii, intalnite rar, de obicei argintiul regasindu-se mai degraba in combinatie cu albul, ca broderie sau combinatie de materiale.

Rochii de mireasa in culori tari (opuse culorilor pale)
Foarte rare, de obicei alese de cuplurile nonconfromiste, care refuza conventiile, normele, regulile sociale in general. Alegerea unei rochii de mireasa in culori tari este una foarte indrazneata si, in general, nerecomandata mai ales celor care tin ca rochia sa fie admirata de toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu