marți, 27 august 2013

Nunta in vreme de criza....

 Cu toate ca lumea traverseaza o criza economica atat de severa incat pare ca totul sta pe loc, oamenii continua sa se indragosteasca si sa se casatoreasca.


E nevoie de un pic de inventivitate in aceste vremuri dificile pentru a organiza o nunta "ca la carte", dar nu e imposibil. Se poate taia din costuri fara a afecta frumusetea evenimentului si fara a face compromisuri cu privire la ceea ce isi doreste cuplul pentru ziua lor.

Iata cum sa fii flexibil in legatura cu organizarea nuntii, pentru a avea o zi perfecta, indiferent de buget.

1. Cea mai frecventa tactica pentru reducerea costurilor unei nunti este sa te concentrezi pe ceea ce vrei, nu pe ceea ce crezi ca ar trebui sa ai sau sa porti.

Indiferent ce iti spune o revista ca "se poarta" in materie de nunta sau ce isi doresc matusile tale, nimeni nu te obliga sa faci ceva ce nu vrei. Nu trebuie sa dai bani multi pe o rochie, nici sa-ti faci tort cu trei etaje, nici sa-ti asortezi florile din par cu cravata mirelui.

Aceste detalii nu determina frumusetea unei nunti - ci faptul ca tu si iubitul tau va sarbatoriti dragostea si va luati un angajament unul fata de celalalt.

2. Sumele pentru inchiriere la majoritatea salilor pentru receptia de nunta sunt mari. Inainte sa platesti o suma gandeste-te si alege-ti un local pe nivelul tau ca sa eviti cheltuielile care ar putea deveni o povara.

3. Incearca sa eviti sa programezi nunta intr-o zi foarte dorita pentru astfel de evenimente. Sambata seara, spre exemplu, este intotdeauna aglomerata - restaurantele, salile de receptie, toate sunt inchiriate.

La fel, primavara, vara si inceputul toamnei sunt sezoane foarte vanate pentru nunti. Daca iti programezi nunta "in afara sezonului", ai sanse mai mari sa obtii o reducere.

4. Micsoreaza numarul invitatilor. Poti sa faci din nunta un eveniment de familie, la care sunt invitate doar rudele foarte apropiate si, eventual, cativa prieteni dragi.

Poti sa inviti un grup de persoane la receptia de la restaurant, apoi un grup mai mare de prieteni la tine acasa, pentru o petrecere mai mare, doar cu bautura si gustari.

5. Ai prietene, cere-le ajutorul in a alege cea mai buna solutie pentru rochia de mireasa, uite-te bine pe internet in listele de furnizori si vei gasii cele mai bune solutii pentru tot.

Ofera-te intotdeuana sa platesti, insa nu fi surprinsa daca ei isi vor oferi serviciile cu o reducere uriasa sau drept cadou de nunta. Ai grija insa - daca simti ca prietenia voastra va fi rupta daca vreuna din aceste sarcini nu iese perfect, mai bine adreseaza-te unui specialist.

6. Foloseste mostenirile de familie. Daca sunt verighete care zac prin fundul unui seratr, care au apartinut bunicilor, spre exemplu, si arata inca bine, da-le o noua viata.

Prin alte tari se poarta cu mandrie inelele de logodna si verighetele transmise din generatie in generatie, asa ca nu e un motiv de rusine ca nu-ti cumperi inele noi.

Acelasi principiu se aplica si in cazul rochiei de mireasa, valului, posetei - orice iti place din "mostenirile de familie" se poate refolosi, si are o valoare sentimentala deoasebita.

7. Pentru orice serviciu, exista un student dispus sa il faca pentru tine, contra unui cost. Spre exemplu, un student care studiaza pianul poate oferi programul muzical, etc.

Ei capata experienta, tu ai fond muzical placut la nunta si mai ales platesti doar o parte din ce ai da pentru un asa-zis profesionist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu