marți, 20 august 2013

Top 8 cele mai memorabile rochii de mireasă

Scurte sau lungi, simple sau complicate, cu fusta amplă sau strâmtă, aceste opt rochii de mireasă au intrat pentru totdeauna în istoria modei.

Jackie Kennedy şi Grace Kelly

Două femei cunoscute pentru eleganţa lor nu puteau alege decât rochii perfecte. Pentru creaţia Ann Lowe purtată de jackie Kennedy la nunta ei din 1953 s-au folosit 45 de metri de tafta pentru că mireasa ţi-a dorit o fustă amplă în care să se simtă ca o prinţesă. Jeckie a purtat voalul bunicii sale şi un şirag simplu de perle.

Trei ani mai târziu, actriţa Grace Kelly devenea prinţesa Grace de Monaco într-o rochie care va fi întotdeauna una din cele mai memorabile creaţii purtate vreodată de o mireasă. Ea a fost gândită de Grace împreună cu Helen Rose, costumiera studiourilor MGM, cu care Grace lucrase la unele din filmele sale. S-au folosit 22 de metri de tafta pentru fustă şi multă mătase vintage pentru partea de sus.

Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn

Deşi moda acelor ani nu a mai revenit, rochia purtată de Audrey hepburn la nunta ei din 1954 cu actorul Mel Ferrer, a rămas una memorabilă. Creaţia Pierre Balmain lungă până sub genunchi şi cu mâneci bufante, elegantă, simplă, s-a potrivit de minune cusilueta delicată şi talia subţire a lui Audrey.
La prima ei nuntă, cea cu moştenitorul Conrad Hilton, actriţa a purtat o rochie creată de Helen Rose, costumiera de la Hollywood care a făcut şi rochia lui Grace Kelly, dar şi o rochie de asemenea faimoasă purtată de Taylor în filmul “Tatăl miresei”. Din păcate, rochia superbă nu i-a adus noroc actriţei care a divorţat la nouă luni după nuntă.


Lady Diana şi Kate Middleton

Chiar dacă pare prea ostentativă după moda zilelor noastre, rochia lui purtată de lady Diana în iulie 1981 a fost considerată superbă după moda acelor ani. Creaţia le-a adus o faimă nesperată designer-ilor englezi David şi Elizabeth Emanuel.

Tot pentru o casă de modă britanică a optat şi Kate Middleton la nunta ei cu prinţul William, fiul lui Dianei. Rochia creată de Sarah Burton pentru Alexander McQueen a fost inspirată de cea purtată de Grace Kelly, cu talia bine subliniată şi mâneci din dantelă.
 

Carolyn Bessette-Kennedy şi Wallis Simpson


Două rochii purtate la aproape 60 de ani distanţă, dar caracterizate de aceeşi simplitate elegantă.

La nunta ei cu John F. Kennedy Jr., Carolyn Bessette a ales o rochie de mireasă extrem de simplă, care i-a pus în valoare silueta perfectă. Deşi simplă, rochia din mătase a costat nu mai puţin de 40.000 de dolari.

Wallis Simpson, femeia pentru care regele Edward VIII a abdicat de la tronul Marii Britanii nu a fost o frumuseţe extraordinară, însă a avut un bun gust de necontestat. Rochia ei de un albastru foarte pal, creaţie Mainbocher, este de o eleganţă atemporală, genul de rochie care se va putea oricând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu