vineri, 2 august 2013

Cum alegi invitatiile de nunta?

Felul in care arata invitatiile de nunta trebuie sa reflecte atat personalitatea ta si a viitorului sot, cat si stilul nuntii voastre. Asadar, in functie de tipul de nunta, poti alege:

INVITATII CLASICE. Sunt invitatiile cele mai populare, care te salveaza atunci cand pur si simplu nu stii ce sa alegi din miile de modele pe care ti le pune in fata wedding planner-ul. Culorile invitatiilor traditionale, formale, sunt ecru, ivoriu sau alb, iar cerneala e de culoare neagra sau gri inchis. Invitatiile clasice sunt elegante si vor impaca toate gusturile, pana si pe cel al soacrei.

INVITATII CU MODELE. Aici, paleta este la fel de larga ca si imaginatia ta. Nu trebuie decat sa alegi doua-trei simboluri care te reprezinta si sa te duci cu ele la un centru specializat care sa ti le transpuna pe hartie. Ai grija insa: nu incarca invitatia cu modele "pseudo-romantice", care duc mai mult spre kitsch - inimioare, trandafiri - si nici nu abuza de marginile aurite cu care se decoreaza majoritatea invitatiilor. O invitatie facuta cu bun-gust spune multe despre miri.

NUNTA SIMPLA = INVITATII SIMPLE. In cazul in care nunta va fi una simpla si modesta, alege invitatii cu model minimal. De exemplu, nuntile pe plaja, foarte populare in Vest, sunt insotite de invitatii simple. Este suficienta o hartie simpla in plicul aferent, fara o textura anume, pe care sa fie scris textul.


INVITATII NECONVENTIONALE.Poti alege invitatii de ciocolata gravate cu auriu, invitatii din hartie reciclata pentru o nunta eco, invitatii tematice. De exemplu, daca ti-ai ales o nunta cu caracter medieval, invitatia potrivita este cea sub forma de sul, aparent arsa pe margini. Daca ai o nunta cu o tema cromatica, asorteaza culoarea invitatiei la culoarea aleasa pentru nunta, iar o nunta cu tema glam cere o invitatie pe masura - stralucitoare si sofisticata.

HARTIA SI FONTUL. Daca vei avea invitatii impaturite in doua sau in trei, nu alege o hartie foarte groasa. Este mai greu de impaturit si in plus nu va arata bine. In ceea ce priveste fontul cu care vor fi scrise invitatiile, si acesta trebuie ales in concordanta cu specificul nuntii si, mai ales, cu ceea ce va doriti voi doi. Nu alege ceva greu lizibil sau care sa solicite prea mult privirea si rabdarea.
Invitatiile formale sunt de obicei gravate (litere ies in relief), rezultand astfel o invitatie cu textura. Nu uita ca regula cere ca adresa invitatilor sa fie scrisa de mana - cumpara mai multe plicuri, in caz ca mai gresesti unele nume sau adrese, si roaga-ti domnisoarele de onoare sa te ajute.
SFATURI UTILE:
  • daca ai 50 de invitati pe hartie, cumpara totusi cateva invitatii in plus; nu se stie niciodata daca nu ai uitat vreo verisoara din copilarie;
  • odata cu invitatiile, e bine sa cumperi si cardurile de multumire, este important sa le multumesti celor care au venit la nunta ta pentru cadou (sa le specifici exact cadoul si cum intentionezi sa il folosesti) si mai ales pentru prezenta;
  • trimite invitatiile cu 2-3 luni inainte de nunta - asa toata lumea va avea timp sa se pregateasca;
  • ca sa te asiguri ca invitatii isi vor primi plicurile, citeste de doua ori adresele si mai roaga pe cineva sa le verifice.
 Poti comanda invitatii de nunta online de aici: Invitatii-felicitari.ro, Invitatii.ro , Invitatiipentrununta.ro, Invitatii-nunta.ro , Invitatie-nunta.ro.

Daca vrei ceva din strainatate, apeleaza cu incredere la: 1st Class-wedding-invitations.com, Rexcraft.com, Vponsale.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu