luni, 5 august 2013

Cum alegi rochia de mireasa?

Pana sa ajungi sa te bucuri de nunta si de ceea ce inseamna ea pentru noua ta viata, trebuie sa treci prin multe "probe de foc", incepand cu invitatiile de nunta, alegerea restaurantului si a muzicii, pana la ce culoare sa aiba glazura de pe tort.

Dar, pentru noi, femeile, cea mai importanta parte din pregatirile de nunta o reprezinta alegerea rochiei de mireasa. Acea rochie care trebuie sa te reprezinte asa cum esti tu, acea rochie incarcata de semnificatii, pentru ca imbracata cu ea pasesti spre o noua etapa din viata ta.
Ce model si ce dimensiuni o sa aiba, numai tu poti sa decizi. Dar iata de la ce trebuie sa pornesti cand iti cauti rochia de vis:

Alegerea culorii

Culoarea este definitorie pentru orice rochie de mireasa. Albul este alegerea clasica, traditionala, dar nu singura. Au trecut vremurile cand lumea se uita chioras la tine daca nu aratai ca Alba-Ca-Zapada cand paseai spre altar.
In ultimul timp, tonurile de bej au castigat teren, de la ivoriu si culoarea sampaniei, la nuanta cafelei cu lapte si piersica. Mai mult chiar, au inceput sa aiba succes si rochiile de mireasa in tonuri pastelate de auriu, rosu sau albastrul cerului.
  • Intra in comunitatea miresici, Miresici.ro si discuta despre rochia de mireasa... colorata.
Blue Wedding Dress for Sale 
  • Brunetele arata bine in rochii de mireasa albe, roz-alburiu si in tonuri de argintiu.
  • Blondele sunt avantajate de rochii gri-auriu, gri-albastrii si culoarea caisei.
  • Satenele arata superb in nuante laptoase, rozalii, verzui si movalii.
  • Roscatelor le sta bine in culori cremoase.
In alegerea culorii, trebuie sa mai tii cont si de costumul mirelui. Inevitabil, veti sta unul langa celalalt si trebuie sa va completati reciproc look-ul.

Alegerea materialului

Matasea naturala si catifeaua nu sunt prea indicate pentru nunta, deoarece sunt materiale grele, care limiteaza libertatea de miscare a miresei.
Ca sa te simti cat de confortabil se poate intr-o rochie de mari dimensiuni, asa cum este rochia de mireasa, alege materiale mai usoare - chiffon, tafta, matase artificiala, satin si organza.
Cat priveste modelul rochiei, trebuie doar sa te decizi ce tip de mireasa vrei sa fii: clasica sau moderna. Daca visezi la o nunta ca-n povesti, alege o rochie de printesa, lunga pana la pamant, cu trena masiva, voaluri si fuste suprapuse, corset impodobit. Daca vrei o rochie mai simpla, alege o croiala lejera, care sa-ti imbrace formele fara sa fie prea mulata, fara trena (sau cu trena foarte scurta) si mai degraba cu decolteu decat cu corset.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu