joi, 24 aprilie 2014

10 lucruri de care ar trebui sa tii cont la alegerea verighetelor

Poate fi simplu sa cumperi bijuterii, dar atunci cand este vorba de o bijuterie pe care o vei purta toata viata ar trebui sa tii cont de cateva lucruri foarte importante. Urmareste sfaturile noastre si alegerea va deveni mai simpla.

  1. Incepe din timp. Nu lasa alegerea verighetelor pentru ultimele zile, vei avea o multime de lucruri de pus la punct si de verificat, incat nu vei mai avea timp si de asta. Intai arunca o privire prin magazinele de bijuterii, cauta pe internet si vezi modele cat mai multe. Ar fi bine sa incepi cu cel putin 2 luni inaintea nuntii. Dupa ce ai vizitat magazinele ar fi bine sa le revezi pe cele care ti-au atras atentia. Intreaba toate detaliile in magazin, asigura-te ca au masurile care trebuie, ca pot modifica daca este cazul sau ca pot grava cateva cuvinte daca vrei asa ceva. Tine cont ca gravura poate dura in unele cazuri chiar si cateva saptamani.
  2. Limiteaza-ti alegerile. Poate ar fi bine sa limitezi cautarile in functie de gustul tau dar si al persoanei iubite. Simplul fapt ca el/ea prefera alb sau galben poate influenta foarte mult cautarile. Gandeste-te care este culoarea care te reprezinta. In zilele noastre nu mai este obligatoriu ca verighetele sa fie la fel, asa ca tu poti avea verigheta pe care ti-o doresti din aur galben in timp ce el poate avea o verigheta din aur alb. Poate ai prefera ceva cu diamante sau o combinatie intre cele doua metale!
  3. Stabileste bugetul. Suna putin cam pragmatic dar de buget trebuie sa tii cont de-a-lungul intregii organizari. In functie de locul de unde veti cumpara verighetele acestea pot costa intre 100 euro si 1000 euro bucata. Inainte de a cumpara verighetele intrebati daca in pretul afisat este inclus serviciul de gravare, cat costa (daca nu este inclus) si cat timp dureaza acest lucru. Intreaba de 10 ori si cumpara o singura data.
  4. Gandeste practic. Verigheta este ceva ce vei purta toata viata. Gandeste-te foarte bine care este stilul tau. Nu ar avea nici un sens sa cumperi ceva frumos dar care este inconfortabil sau de care va trebui sa te lipsesti in anumite activitati. Ideea este ca verigheta trebuie sa faca parte din viata ta, trebuie sa se potriveasca cu tine. Gandeste-te si la activitatile pe care le ai. Poate daca ai un serviciu in care mainile tale sunt expuse mai mult, ar fi bine sa nu optezi pentru diamante pentru a nu le distruge. Esti alergic(a) la vreun metal ? Unii oameni au dezvoltat alergii pentru anumite metale. Nu ar fi deloc placut sa ai alergie la propria verigheta. Daca stii ca ai putea fi alergic la un anumit metal ar trebui sa investesti mai mult si sa optezi catre Platina. Datorita puritatii acestui metal, riscul de a face o alergie este foarte scazut.
  5. Masoara de 10 ori. Avand in vedere ca o vei purta toata viata, in toate activitatile pe care le vei avea, sport, relaxare, munte, mare, vara, iarna, este foarte important sa iei o masura cat mai reala a degetului tau. Pentru asta cel mai bine este sa iei masura intr-o zi normala, atunci cand esti calm(a) si relaxat(a), cand temperatura corpului este normala nicidecum dupa ce ai facut anumite activitati pentru ca in urma efortului degetele se pot umfla putin, si nici dimineata deoarece corpul retine sarea in timpul noptii si pot aparea diferente.
  6. Gandeste-te in viitor. Atunci cand vei intra intr-un magazin de bijuterii iti va trece prin minte ca vrei sa iei ceva mai interesant, ceva mai ciudat, dar ai face bine sa te gandesti daca se va mai potrivi stilului tau peste 10 sau 20 de ani.
  7. Mergi pe calitate. Este un lucru la care trebuie sa fii foarte atent(a) la cumpararea unor bijuterii dar mai ales la verighete. Asigura-te ca exista un insemn de calitate pe interiorul inelului (24K sau PLAT), doar asa vei fi sigur(a) ca este intr-adevar ceea ce ti se spune ca este. Daca sunt doua metale alaturate atunci va trebui sa gasesti cate un insemn de calitate pentru fiecare metal.
  8. Intretinerea verighetelor. Intereseaza-te cum se poate face o intretinere a inelelor, deoarece in timp este posibil ca stratul de suprafata sa capete mici zgarieturi sau suprafete matuite asa ca este un lucru de care va trebui sa tii cont. Afla daca se poate face o reslefuire in caz de nevoie.
  9. Ai grija unde le pui. Daa ai urmat cele 8 indrumari de mai sus, inseamna ca ai ajuns sa cumperi verighetele pe care ti le doreai iar acum ar trebui sa mai tii cont de doar doua lucruri. Pastreaz-o cu grija! Ai grija cand vei folosi anumite substante pentru a nu o deteriora si...
  10. Ai grija sa nu o pierzi. Asigura-te ca sunt in buzunarul in care trebuie la momentul care trebuie, in ziua cea mai importanta din viata ta!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu