sâmbătă, 19 aprilie 2014

Ce tipuri de voaluri de mireasă există

Unele mirese preferă să renunţe la ţinuta cu voal, care li se pare prea încărcată şi de modă veche, pe când altele nu concep să se despartă de un accesoriu atât de important.
Dacă faci parte din a doua categorie ai de ales între mai multe tipuri de voal.

Blusherul este acea parte a voalului care îţi acoperă faţa. Fie că ai un voal modern sau retro, lung sau scurt, poti să-i adaugi un blusher, pe care îl dai la o parte la sfârşitul ceremoniei, însă totul ţine, bineînţeles, de gusturi. Multe mirese moderne decid să renunţe complet la blusher.

Romantică şi delicată, mantila este asociată cu Spania, unde a devenit populară datorită reginei Elisabeta II. Se remarcă prin marginile brodate şi prin simplitate: mantila este o bucată de voal care se aşează pe cap direct, fără a fi prinsă în coafură. Poate să acopere faţa sau nu.

Mai modern este voalul cascadă, care se prinde în coc, fie în creştet, fie către ceafă şi cade liber pe spate, având lungimi variate. Poate fi format şi din mai multe straturi, de obicei trei.

Miresele retro sau ultra-moderne pot opta pentru o voaletă, atât de scurtă încât acoperă doar faţa sau doar ochii. Se poate purta singură sau, pentru cele mai curajoase, în combinaţie cu o pălărie.

Există reguli clare şi în ce priveşte lungimea voalului, care poate varia de la câţiva centimetri până la câţiva metri. Ea se stabileşte în funcţie de conformaţia miresei.

Voalul până la umeri cade exact sub umeri, acolo unde începe subraţul miresei. Dacă nu-ţi place cel până la umeri, dar vrei totuşi un voal scurt poţi să alegi unul până la coate, care se potriveşte de minune mireselor tinere, mai ales dacă aleg o rochie fără bretele.

Unele mirese preferă să renunţe la ţinuta cu voal, care li se pare prea încărcată şi de modă veche, pe când altele nu concep să se despartă de un accesoriu atât de important.

Cu doar câţiva centimetri mai lung este voalul până în talie, potrivit mireselor minione, dacă aleg o rochie fără trenă. Miresele mai plinuţe nu pot alege acest tip de voal decât dacă este subţire.

Potrivit pentru toate tipurile de rochii şi siluete, este voalul lung până la vârfurile degetelor, dar şi cel până la genunchi care se potrivesc unei nunţi mai puţin formale.

În schimb, voalul tip vals, exact atât de lung cât să atingă pământul se potriveşte nunţilor şi rochiilor elegante.

Dacă ai o rochie cu trenă şi vrei un voal lung, poţi să alegi între voalul capelă, catedrală sau regal, care măsoară 2,7, 3,5, respectiv 4,5 metri. Acestea trei sunt voaluri foarte elegante, însă trebuie să ţii seama că, din cauza lungimii, nu sunt deloc practice. Dacă te căsătoreşti într-o catedrală sau o biserică foarte mare poate că vei avea loc să porţi un asemenea voal, altfel nu prea ai şanse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu