duminică, 6 aprilie 2014

ROCHIA DE MIREASA


Alegerea unui anume stil pentru rochia de mireasa este influentata de locul in care se desfasoara ceremonia, de durata evenimentului, de statura miresei si nu in ultimul rand de personalitatea acesteia. Designerii au stabilit cinci siluete fundamentale de rochii de mireasa.

Rochia de bal a reprezentat alegerea pentru ziua nuntii a lui Grace Kelly si a lui Jacqueline Kennedy. Aceasta rochie este foarte eleganta si se potriveste mireselor cu talie subtire si solduri late. Este alcatuita dintr-un corsaj mulat pe corp si o fusta larga, cu o mica trena. Corsajul poate fi integrat in rochie, astfel incat sa para cat mai natural, sau poarte forma un V adanc in partea din fata a rochiei.

Linia A este o rochie compusa dintr-un corsaj bine definit si o fusta de tip linie A. Aceasta fusta arata asemenea literei A, sus fiind mulata si pe masura ce coboara se amplifica. Aceasta rochie se potriveste oricarui tip de mireasa, cu doua precizari: pentru o mireasa foarte inalta se poate accentua linia rochiei cu o centura cutata, din tafta ori satin, iar pe o mireasa scunda o avantajeaza rochia croita pe verticala, ce confera lungime, nesegmentata de nici o aplicatie, pe talie.

Silueta imperiala are o talie inalta, taiata chiar sub bust, iar fusta vine dreapta, cu o mica trena, sau larga, de tip linie A. Ideala este insa prima varianta. Ea subliniaza gratios decolteul, confera lungime si, datorita taieturii sub bust, puteti ascunde o sarcina intr-o faza incipienta. Aceasta rochie este o derivata foarte moderna a rochiilor de la curtile regale europene.

Camasa. Aceasta rochie este potrivita tuturor femeilor. Ea cunoste cateva variatii, in functie de conformatia mireselor. Astfel, ea poate fi stramta si este ideala unei figuri bine conturate si unei siluete zvelte sau poate fi lejera, potrivita unei femei cu forme pline. Poate avea un decolteu in forma de barcuta si o mica trena.

Rochia curgatoare este lucrata dintr-un material foarte fin si delicat. Aceasta rochie are taietura asemenea siluetei imperiale, adica sub bust, insa obligatoriu cu niste bretele foarte subtiri. Are aceleasi avantaje pe care le ofera rochia imperiala, insa este mai putin somptuasa. Ea poate fi purtata cu niste manusi din matase, pana la cot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu