vineri, 18 aprilie 2014

Cum îţi alegi jartiera de mireasă

Deşi nu este o tradiţie tipic românească, aruncarea jartierei a început să apară în programul multor nunţi de la noi. Află de unde a pornit tradiţia şi cum să alegi această piesă de lenjerie...
Căci faţă de restul lenjeriei, jartiera chiar va fi văzută de invitaţi, deci va trebui să o asortezi la rochie, accesorii şi stilul tău, fie el inocent , fie foarte sexy.

Aruncarea jartierei, o tradiţie veche


Dacă nu-ţi place tradiţia cu aruncarea jartierei, gândeşte-te ce pătimeau miresele din secolul XIV. Pe atunci, oamenii credeau că vor avea noroc dacă pleacă de la nuntă cu o bucată din hainele miresei, aşa că trăgeau cu toţii de rochia şi accesoriile ei.
Până la urmă, miresele au început să arunce chiar ele obiecte de îmbrăcăminte către invitaţi, iar jartiera era unul din ele. Însă, după câte se spune, oamenii nerăbdători se înghesuiau în jurul bietei mirese, încercând să-i scoată chiar ei jartiera.

Aşa că mirii, mai puternici şi rezistenţi, au preluat sarcina. Mireasa a rămas cu aruncarea buchetului, iar mirelui îi revine jartiera.

După ce o scoate cu dinţi sau, mai civilizat, cu mâna, el aruncă acest accesoriu sexy către grupul de bărbaţi necăsătoriţi prezenţi la nuntă. În unele ţări tradiţia spune că cine o prinde va trebui să i-o pună pe picior fetei care a prins buchetul. Superstitioşii cred că cei doi vor forma un cuplu în curând.

Chiar dacă nu crezi în superstiţii, momentul poate fi amuzant şi distractiv, şi pentru miri, şi pentru invitaţi, aşa că înarmează-te cu o jartieră pe gustul tău.

Cum alegi jartiera


Dacă eşti o romantică, probabil că vei vrea să mergi pe stilul inocent, cu o jartieră simplă, albă, dintr-o dantela fină. Poţi gasi modele cu aplicaţii din perle, cristale, fundiţe şi câte şi mai câte. Ideal ar fi ca aceste aplicatii să se potrivească celor de pe rochie.

O mireasă nonconformistă poate să aleaga varianta contrastelor, purtând o jartiera roşie, sexy.

O rochie amplă sau cu crinolină îţi va permite să porţi orice model de jartieră, căci nu rişti să se vadă ceva. Dar dacă au o rochie tip sirenă sau dintr-un saten fin, o jartieră prea „înfoiată” s-ar vedea urât, deci caută-ţi ceva fin, fără dantelă şi fără pietre sau perle. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu