duminică, 5 ianuarie 2014

Cum sa alegi rujul potrivit

Un machiaj perfect nu este terminat daca nu aplici un ruj potrivit pe buze. Trebuie sa folosesti un ruj care este in armonie cu tenul, cu hainele, dar bineinteles trebuie sa fie in tendinte, iar culorile vibrante de rosu, corai sau roz stralucitor sunt cele care domina.

Daca ai tenul deschis la culoare este indicat sa folosesti tonuri de ros, de la cele foarte deschis pana la cele mai stridente, mai puternice. Atentie totusi la rozurile puternice. Fuchsia este o nuanta de roz foarte puternica si trebuie sa ai mare grija cum o folosesti pentru a-ti completa machiajul. In schimb, daca tenul tau este mai inchis la culoare, ar fi mai potrivit sa alegi tonuri mai inchise de rosu, nuante de caramiziu.  Este indicat sa eviti nuantele inchise de violet sau portocaliu.
Poti citi cateva trucuri legat de aplicarea rujului si obtinerea unui efect de buze voluptoase in acest articol publicat de noi cu ceva timp in urma.

Tine cont de urmatoarele lucruri atunci cand alegi un ruj:

Forma buzelor. Rujul va scoate in evidenta forma buzelor insa ai grija ca la fel de bine poate sa scoata in evidenta anumite defecte ale buzelor. Daca ai buze groase poate ar fi mai bine sa eviti culorile stridente si cele puternice deoarece pot arata putin vulgar. Pentru buze groase ar fi mai indicate culorile calde , roz, piersica, sau rujurile sidefate. Daca ai buze subtiri, atunci profita si da-le volum cu un contur de buze si un ruj cu un ton mai inchis decat conturul. Poti folosi cu succes un gloss colorat care va da impresia ca ai buzele mai groase decat in realitate. Daca ai buze asimetrice, atunci incearca sa folosesti mai mult gloss-uri. Conturul de buze sau rujurile inchise la culoare nu vor face altceva decat sa evidentieze asimetria.

Tenul. Daca ai un ten mai inchis la culoare, atunci foloseste rujuri inchise la culoare, culori puternice, rosu, bordeaux, violet. Poti folosi de asemenea si gloss-uri in nuante aurii. Nuantele pastelate sunt mai potrivite unui ten palid. Tenul uscat inseamna si buze uscate. Alege un ruj hidratant, cremos si evita rujurile mate.

Culoarea parului. Brunetele pot purta orice culoare, culorile naturale fiind mai potrivite pentru zi iar culorile mai inchise fiind potrivite pentru seara. Satenele sunt mai avantajate de culorile tomnatice, caramiziu, piersica. Blondele ar trebui sa foloseasca mai mult gloss-urile decat rujurile mate. Pot insa purta foarte bine o nuanta de rosu aprins sau culori calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu