duminică, 12 ianuarie 2014

Pantofii miresei. Noi tendinte in materie!


Nimic nu iti exprima mai bine stilul si eleganta decat accesoriile pe care le vei purta la nunta. Pantofii sunt cei mai importanti pentru ca, pe langa faptul ca trebuie sa fie expresivi si frumosi, ei trebuie sa fie si comozi. Nu uita! Te asteapta o noapte lunga!

Daca, in trecut, incaltamintea consta doar intr-o bucata de piele ce imbraca piciorul si avea rol de protectie, astazi pantofii sau sandalele sunt adevarate piese de arta realizate in cel mai spectaculos fel. Ele reflecta atat tendintele modei, cat si clasa sociala.

Primele incaltari din istoria omenirii erau confectionate dintr-o bucata de iarba impletita, legata de picior. In Egiptul Antic au aparut cele confectionate din papirus, iar fabricarea lor a devenit o adevarata arta care s-a extins in intreaga lume.

Forma si ornamentele variau in functie de mediul din care provenea purtatorul. Bineinteles, ele erau croite si in functie de gustul acestuia. Sandalele puteau fi ornate cu pietre pretioase, lucraturi din aur sau argint, iar inaltimea lor pe glezna varia dupa rangul celui cale le purta.

Cu timpul insa, datorita factorilor externi, omul a simtit nevoia de a-si acoperi toata laba piciorului, asa aparand pantofii, cizmele, ghetele. Astfel, se proteja atat de frig, cat si de eventualele rani care puteau fi cauzate mult mai usor. Chiar si in acele vremuri, oamenii erau in ton cu moda. Incaltaminte era realizata din diferite materiale cum ar fi catifeaua si avea rol social.

In Evul Mediu, a inceput sa fie preferata incaltamintea care acoperea complet laba piciorului, sau macar glezna. Cateva secole la rand, ideea de a-ti arata public laba picorului a fost considerata indecenta, asa ca sandalele si-au pierdut popularitatea.

Odata cu epoca moderna, omul si-a schimbat mentalitatea si aceste prejudecati au disparut. Fustele s-au scurtat si, dupa dezgolirea gleznei, moda a acceptat treptat, dezgolirea intregului picior, inclusiv a labei. Astfel ca sandalele au revenit la mare cautare, ele ajungand sa fie considerate sexy si elegante.

Acum, decide tu ceea ce crezi ca te avantajeaza pentru nunta ta. Ce fel te incaltaminte vei purta? Vei avea toc subtire cui sau preferi un toculet mai mic si gros? Vei avea bot ascutit sau rotund? Indiferent cum ar fi, gandeste-te ca ceea ce vei purta in picioare in ziua nuntii trebuie sa se asorteze cu intreaga tinuta, sa te caracterizeze ca stil si sa te faca sa te simti si confortabil.

auriu

Pantofii purtati de miresele timpurilor noastre sunt dintre cei mai feluriti. Astfel, in ceea ce priveste noile tendinte, se poarta pantofii platforma, cei cu talpa groasa si toc. Cataramele, imprimeurile si strasurile sunt si ele la mare cautare. Totusi, pentru miresele mai clasice, se pastreaza si forma pantofului cu bot ascutit si toc subtire. O inovatie in domeniu il reprezinta cizmele, ghetutele si botinele. Acestea sunt indicate pentru miresele care fac nunta in anotimpuri mai friguroase, cum ar fi toamna tarziu, iarna sau inceputul primaverii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu