miercuri, 29 ianuarie 2014

Mireasa: de ce ne dorim sa fim printese in ziua nuntii

Fiecare femeie se viseaza si isi doreste sa arate precum o printesa in ziua nuntii ei. Designerii de haine au profitat si ei, la randul lor, de aceasta dorinta interioara a femeilor si au transformat-o in realitate: astfel au luat nastere rochiile de mireasa tip printesa. Insa ce se afla in spatele acestui vis, in spatele acestei dorinte intense care ia nastere, in anumite cazuri, inca din copilaria viitoarei mirese? Am incercat sa aflam raspunsul de la un psiholog.
Care este cel mai important element al unei nunti pentru mireasa obisnuita? Catre ce obiect isi indreapta toata atentia mireasa de rand - acel obiect (vestimentar) la care viseaza, poate, inca de cand era copila sau adolescenta? Ei bine, 70% dintre miresele din SUA spun, fara echivoc, ca cel mai important lucru este alegerea rochiei de mireasa - si nu una oarecare, ci chiar rochia visurilor lor! Stim ca industria rochiilor de mireasa nu se rezuma doar la rochii tip printesa, insa stim ca cele mai multe femei au tendinta de a-si alege acest model. Asa ca ne intrebam de ce au femeile in minte imaginea aceasta idilica de a fi " printese" in ziua nuntii lor.
"Nunta este simbolul dragostei implinite, ori in cultura noastra se stie ca povestea se incheie cu bine atunci cand printul si printesa se casatoresc. Deci, este important ca in ziua nuntii orice femeie sa se simta o printesa - o tinuta festiva, un cadru nobil si un aer princiar reprezinta "garantia" pe care femeia si-o ofera siesi pentru a putea fi convinsa de faptul ca a facut intr-adevar alegerea potrivita privind partenerul de viata".
Basmele si povestile ne influenteaza inca din copilarie, iar mai tarziu, la maturitate, mass media - in special presa tabloida - ne bombardeaza cu imagini si fotografii de la nuntile membrilor familiilor regale. Asa ca nu este de mirare ca mireasa din ziua de azi - femeia anului 2014 - incearca sa isi organizeze propria versiune de nunta ca in povesti si sa imbrace rochia visurilor ei, care, in cele mai multe cazuri, este o rochie de mireasa tip printesa.
"Ideea aceasta de regalitate, de familie regala, este insuflata din basme si povesti, in primul rand, dar nu trebuie sa uitam ca fascinatia pentru regalitate continua si in prezent. Ochii tabloidelor de peste tot sunt atintiti pe membrii familiilor regale din toate tarile Europei.
Femeia moderna incearca sa tina pasul cu printesele moderne, exista un fel de competitie intre femeia actuala, care nu mai accepta ideea de 'diferenta de clasa' si de 'inferioritate sociala', si tanara de familie nobila, care desi nu mai are averi fabuloase resimte 'presiunea' de a-si organiza o nunta cu adevarat regala; astfel, si una, si alta, ridica standardele si costurile, si asa se ajunge, incetul pe incetul, la o intreaga 'eticheta' privind modul cum trebuie organizata o 'nunta ca-n povesti'..."
Femeia actuala, indiferent de modul in care vrea sa isi organizeze nunta, este mai inclinata sa isi cumpere o rochie de mireasa tip printesa, un model mai traditional pentru societatea noastra. Iar petrecerea de nunta ajunge si ea sa fie comparata cu una desprinsa parca din povesti, care dureaza trei zile si trei nopti.
Totusi, de ce vrem o nunta ca in povesti si acum, in secolul 21? Raspunsul este simplu, se pare. "Pentru ca, traind in era tehnologiei si a stiintei, ne-au ramas foarte putine vise. Dragostea este unul dintre ele, iar casatoria este ritualul care consacra dragostea ca sentiment ce uneste doua persoane. Este firesc sa cautam frumosul si speranta in simboluri, iar casatoria, religioasa sau nu, ramane un simbol profund pozitiv", subliniaza psihologul Luciana Grosu.

Rochie de mireasa stil printesa cu broderie, furnizor: www.lauraolteanu.ro

Rochie de mireasa stil printesa, furnizor: divine.ro

Rochie de mireasa stil printesa, furnizor: isadorable.ro

Rochie de mireasa stil printesa, model LYSANDRA, furnizor Princess Brides

Rochie de mireasa stil printesa, Atelierul Aura Topclass Design, www.creatievestimentara.ro

Rochie de mireasa stil printesa cu corset, de culoare crem, furnizor: www.evergreenbrides.ro

Rochie de mireasa stil printesa cu broderie, model Klemen, furnizor adorasposa.ro, pret: 3680 lei

Rochie de mireasa stil printesa cu broderie, model Kertu, furnizor adorasposa.ro, pret: 2930 lei

Rochie de mireasa stil printesa cu decolteu drept, furnizor www.creatievestimentara.ro

Rochie de mireasa stil printesa de culoare ivory, furnizor isadorable.ro, 4500 lei

Rochie de mireasa stil printesa, furnizor www.princessbrides.ro, 1700 lei

Rochie de mireasa stil printesa cu corset, de culoare crem, furnizor: www.evergreenbrides.ro

Rochie de mireasa stil printesa cu decolteu drept, furnizor www.airebarcelona.ro, model RITA

Rochie de mireasa stil printesa cu decolteu drept, furnizor www.airebarcelona.ro, model RAY

Rochie de mireasa stil printesa cu trena lunga, furnizor www.princessbrides.ro

2 comentarii:

  1. cateva modele de rochii mireasa mai putin costisitoare puteti expune pe site ?merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Blogg ul are carecter infromativ si va ofera cele mai de calitate rochii; cu siguranta puteti inchiria de la saloane de rochii de mireasa - sau puteti gasi in asemenea locuri modele mai acceptabile de pret!
      Succes!

      Ștergere