duminică, 12 ianuarie 2014

Machiajul de Mireasa - Sfaturi si Trucuri

Vrei sa arati cel mai bine in aceasta zi speciala din viata ta, asa ca planifica-ti din timp cum vei vrea sa arate machiajul tau.

 

Chiar daca il vei face singura, sau vei angaja un profesionist, incearca sa iti amintesti urmatoarele lucruri:


  1. Machiajul tau ar trebui sa fie o imbunatatire a ceea ce in mod normal porti. De exemplu, daca de obicei mergi spre un look natural, atunci ar trebui sa ramai la culori naturale dar putin mai puternice. Nu ai vrea sa incerci un mascara albastru si un ruj rosu. Aminteste-ti ca logodnicul tau se casatoreste cu tine si ar trebui sa te recunoasca. Machiajul ar trebui sa iti defineasca anumire trasaturi pentru a arata cat mai bine in fotografii. Ar trebui sa te simti confortabil cu machiajul tau, pentru ca nu este un moment potrivit sa incerci lucruri noi si drastice. Nu cred ca ai vrea sa iti faci griji legat de blush sau de gloss in timp ce iti spui juramintele.
  2. Daca vei opta pentru un machiaj profesional, asigura-te ca vei avea parte de un test inainte de ziua cea mare. O idee buna ar fi sa faci o repetitie cu putin timp inainte cu rochia si machiajul pentru a te asigura ca se vor potrivi de minune.
  3. Mascara rezistent la apa este ceva obligatoriu! O prietena de-a mea imi spunea dupa nunta ca a fost cel mai important lucru pe toata durata evenimentului.
  4. Vrei ca machiajul tau sa reziste toata ziua, asa ca asigura-te ca folosesti produse de calitate care rezista fara prea multe retusuri. Crede-ma pe  cuvant, nu vei avea prea mult timp la dispozitie pentru a-ti reface machiajul.

Trucuri


  1. Incepe cu fondul de ten si anticearcanul. Fii foarte atenta la culoarea fondului de ten pe care o alegi. De obicei mergi pe o culoare foarte apropiata de culoarea pielii tale, insa... daca este o nuanta prea pala ar putea sa te faca sa arati stearsa datorita albului rochiei. Incearca o nunata care sa dea putina caldura fetei tale. Alternativ poti folosi putina pudra bronzanta pentru un plus de culoare. Daca vei avea o rochie fara umeri sau decoltata, aminteste-ti sa continui machiajul si in aceste zone pentru a nu fi in doua culori.
  2. Sunt o multime de produse care iti vor acorda un plus de stralucire, insa trebuie sa fii atenta si la acestea, pentru ca in fotografii, mai ales atunci cand este soare, sclipiciul si stralucirea pot induce in eroare si pot aparea ca si cum ar fi urme de sudoare si nu ar fi placut. Poti folosi putin luminator sau un fond de ten cu particule sclipitoare pe frunte si pometi, dar fereste-te de un machiaj foarte sclipitor. Machiajul mat este de obicei cel mai bun.
  3. In functie de anotimpul in care te vei casatori, machiajul va fi influentat. Machiajul din timpul iernii ar fi frumos sa fie mai dramatic decat cel din timpul verii, unde totul este influentat de soarele puternic. Iarna insa, daca este foarte frig, ar trebui sa te gandesti sa folosesti poate un baton corector cu o tenta verzuie. Acesta va interactiona cu orice urma de roseata datorata frigului pentru a nu arata ca Rudolph!
  4. Pentru ca rujul tau sa reziste toata ziua poti aplica intai o baza de fond de ten pe buze iar dupa aceea subliniaza forma buzelor cu un creion contur dar de aceeasi nuanta cu rujul. Aplica rujul cu o pensula fina, foloseste un servetel de hartie pentru a inlatura surplusul, apoi aplica din nou. Acum, rujul ar trebui sa reziste toata ziua.
  5. Fondul de ten si anticearcanul trebuiesc folosite cu grija. In jurul ochilor va crea o baza foarte buna pentru machiajul final. Incearca sa obtii o trecere cat mai fina catre pometi si obraji.
  6. Sprancenele trebuiesc aranjate de un profesionist cu ceva timp inainte de ziua cea mare. Sprancenele iti incadreaza fata, asa ca ele pot face o diferentiere enorma daca sunt aranjate cum trebuie. De preferat ar fi sa ramai la o nunata cat mai naturala dar in armonie cu machiajul ochilor.
  7. Pentru a face ochii sa para mai mari, foloseste un mascara inchis la culoare. Daca ai un ten mai inchis la culoare sau ai ochii caprui, negrul va merge cel mai bine. Mascara in tonuri de maro poate face ochii sa para obositi.
  8. Pentru a "ridica" ochii, aplica un luminator imediat sub arcada. Daca ai pleoape mici, aplica un luminator in centrul pleoapei, apoi nuante mai inchise inspre interiorul pleoapei. Aceasta va face ochii sa para mai sus putin. Desi nu prea se foloseste, tusul de ochi alb, aplicat la baza genelor inferioare, inspre ochi, va da un plus de luminozitate ochilor. Totusi, aveti grija in cazul in care purtati lentrile de contact, pentru ca ochii ar putea fi mai sensibili.
  9. Pentru un look natural, aplicati un blush cu tenta de roz pe pometi. Nu exagerati totusi, pentru ca dupa ce veti ciocni un pahar de sampanie, veti obtine un blush natural!

In cele din urma, nu uitati sa aveti la indemana urmatoarele:

  • betisoare cu vata (pentru a face mici retusuri la ochi)
  • rujul, in cazul in care are buzele au nevoie de un mic retus
  • o pudra translucenta pentru a indeparta orice urma de sudoare
  • spray pentru o respiratie proaspata (vei avea de impartit o multime de sarutari)
  • picaturi pentru ochi (in cazul in care folosesti lentile de contact, ochii tai ar putea obosi)
  • o doza mica de parfum pentru a mirosi frumos pe toata durata petrecerii
  • si barbatul tau desigur!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu