joi, 16 ianuarie 2014

Voalul miresei

Un accesoriu important de care trebuie tinut cont este voalul ce il vei purta la ceremonie. Este un element important care completeaza tinuta ta perfecta. Este elementul care va iti va oferi si te va invalui intr-o aura de romantism, gingasie, mister si feminitate.

Iti voi prezenta cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi voalul potrivit in cele ce urmeaza.



In primul rand, trebuie sa stii ca exista foarte multe tipuri de voaluri dar indiferent de cel pe care il vei alege, lung sau scurt, simplu sau dublu, trebuie sa tii cont de coafura pe care o vei purta la nunta si de rochia  pe care ai ales-o.
Ideal ar fi ca voalul sa il cumperi atunci cand probezi rochia, pentru ca trebuie probat si asortat cu aceasta. Multe mirese nu vor sa asorteze voalul cu rochia, mai ales atunci cand rochia de mireasa este una colorata, mai indrazneata, insa cele doua trebuie sa se armonizeze perfect si sa te faca sa arati perfect in lumina blitz-urilor. Culorile cele mai usor de gasit sunt: albul, alb cu stralucire de diamant, ivoriu, dar fiecare producator are anumite culori si denumiri pentru fiecare.
Care sunt lucrurile de care ar trebui sa tii cont atunci cand te vei vedea in fata multelor modele de voaluri si vei fi nehotarata ? Aminteste-ti urmatoarele lucruri:

Tine cont de forma fetei. Daca ai o fata mica, alege un voal mai bogat, unul nu foarte simplu, in schimb, daca ai o fata rotunda, ar fi mai potrivit un voal lung.  Totusi atunci cand alegi un voal lung tine cont si de modelul rochiei dar si de coafura pe care o vei avea in ziua cea mare.


 
Un voal lung este si mai greu, de aceea ar trebui sa adaptezi coafura pentru a-l sustine. Vei avea nevoie de un accesoriu de par precum o tiara sau o coronita care sa poata sustine greutatea acestuia pentru a nu avea o surpriza neplacuta. Voalul lung se potriveste si cu o coafura stransa, un coc ridicat la spate este excelent pentru a-l sustine.  Caracteristic pentru voalurile lungi este voalul Mantilla. Acesta este un voal sofisticat, care poate fi imbunatatit cu broderii si poate tine loc de trena. Exista o regula simpla in alegerea lungimii voalului si anume, acesta trebuie sa fie mai lung decat lungimea parului. Bineinteles, daca ai parul foarte lung si vei avea o coafura stransa, atunci poti alege un voal scurt care este foarte potrivit unei nunti de vara.



 
Voalurile scurte ar trebui sa iti acopere fata, sa coboare pana sub linia de baza a gatului pentru a-ti acoperi o portiune mica din decolteu. Exista si voaluri foarte scurte, care coboara doar putin sub linia ochilor. Sunt foarte elegante si sic.
Pentru a alege un voal potrivit trebuie sa mai tii cont si de latimea sa. Voalurile mai late vor arata mai amplu pe spate.
Voalurile cu mai multe straturi pot parea incommode, insa in timpul petrecerii poti renunta la o parte din acesta, mai exact la partea lunga pentru a fi mai comod. Am vazut voaluri pe dimensiuni diferite, de la 135 centimetri pana la 250 centimetri. Poate parea mult insa in momentul in care este  strans si prins de par atunci ele vor crea valuri frumoase pe spate. Voalurile de 135 centimetri pot arata foarte frumos, si sunt foarte potrivite pentru acelea dintre voi care au ales o rochie cu detalii pe spate si nu vor sa le acopere prea tare.


 
Voalul miresei este o piesa importanta atunci cand vine vorba de traditii si obiceiuri, sunt sigura ca stii ca in timpul petrecerii, nasa va trebui sa desfaca voalul tau si sa il puna pe capul unei domnisoare, iar tie va trebui sa iti acopere capul cu o esarfa sau cu un batic. Tocmai de aceea ai grija cum se va prinde voalul de par. Ar trebui sa aiba o prindere destul de simpla pentru a nu iti deteriora coafura.

Daca vei alege un voal ce porneste din varful capului, tine minte ca acesta te va face sa arati mai inalta decat de obicei. Ia in calcul si inaltimea tocurilor, si inaltimea coafurii si incearca sa nu depasesti inaltimea mirelui deoarece ar putea parea ciudat mai ales in fotografiile in care veti aparea amandoi.

Accesoriile de par trebuie de asemenea sa te puna in valoare, insa alege unele care sa se asorteze si cu voalul ales. Cere parerea specialistilor din magazine pentru ca sigur iti vor putea da o parere avizata.
Materialul din care este confectionat voalul ar trebui sa se armonizeze cu rochia. Sunt multe materiale din care se confectioneaza voalurile, insa cele mai comune sunt din tal, matase, satin, dar daca rochia ta are o nota vintage atunci poti alege un voal cu broderie.

Poti imbunatati voalul cu diverse accesorii, bijuterii, margelute, pietre pretioase sau dantela, insa ai grija sa nu il faci prea incarcat pentru ca tu trebuie sa iesi in evidenta nu el.
Intr-unul din articolele viitoare iti voi prezenta si cateva idei de inlocuire a voalului, deoarece multe viitoare mirese ne-au scris la adresa redactiei pentru a ne cere pareri referitor la accesoriile ce inlocuiesc voalul miresei in cazul unei nunti mai putin traditionaliste.
Sper ca ti-am fost de ajutor, ramai in continuare o cititoare fidela a articolelor noastre si vei putea profita de cele mai bune informatii referitor la organizarea nuntii tale de vis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu