duminică, 12 ianuarie 2014

Sfaturi pentru o coafura reusita la nunta

  Atunci cand iti alegi coafura de mireasa trebuie sa tii cont de mai multi factori: lungimea parului, culoarea acestuia, daca poate fi coafat asa cum ai visat, dar si de localul unde va avea loc petrecerea.

     Pentru a o alege pe cea mai potrivita, coafeza se va orienta in primul rand dupa grosimea firului de par. Daca parul e foarte degradat, tineti cont de faptul ca nu il puteti "repara" imediat, deci trebuie sa il ingrijiti cu mult timp inainte de nunta. Daca il vopsiti sau revopsiti, faceti acest lucru cu cel putin o saptamana inaintea nuntii. Cel mai bine este sa nu-l tratati prea mult cu nici o substanta care usuca, chiar inainte de nunta.

     Pentru miresele cu par lung, oferta de coafuri de nunta este foarte bogata. Un par lung si drept va putea fi modelat intr-un coc, de preferinta la baza, eventual ornat cu o floare sau cu alte accesorii in functie de preferinte.

     Cocul de mireasa prins la baza pune in valoare linia fetei si defineste supletea parului. De regula, miresele cu parul drept nu-si prea lasa pletele sa alunece pe spate - e vorba doar de o zi in care coafura trebuie sa fie putin sofisticata. Cocul de mireasa sustine mai bine voalul.

     Daca totusi preferati varianta parului liber (mai ales daca aveti fata patrata sau prea rotunda), puteti opta pentru placa de gofrat, aplicata pe suvite distincte sau pe tot parul - efectul diafan al acestui tip de ondulare va fi deosebit. Pentru a va prinde voalul, puteti aseza pe crestet si o coronita sau diadema. 

     Daca aveti parul lung dar firul aspru, gros si ondulat sau rebel, cocurile cu bucle mari va pot avantaja. Firul de par poate fi suficient de gros incat coafura, evident tratata cu spuma si fixativ, sa reziste toata ziua. Sau puteti opta pentru definirea buclelor, pe bigudiuri mari si lasarea libera a acestora pe spate. Totusi, daca stiti ca n-o sa stati la masa toata nunta si veti fi activa pe ringul de dans, este mai bine sa aveti parul prins. 
     Pentru miresele cu par scurt, coafura de nunta pare mai dificil de realizat. Nu se pot forma bucle spectaculoase, nici plete rebele sau romantice. Parul scurt are insa avantajul ca se fixeaza bine, permite oricand asezarea unei coronite sau diademe sau a altor accesorii mai evidente si pune in valoare foarte bine machiajul miresei si linia fetei.

     Pentru cele cu fruntea ingusta se recomanda un breton cu stil, nu foarte des, sau intr-o parte, pe un par cu o linie mai lunga in fata decat in spate (daca se potriveste).
     Pentru cele cu fruntea mare, cu par scurt, dar ondulat sau cret, se pot realiza coafuri de mireasa jucause, naturale, disciplinate de cateva accesorii, sau de papusa, cuminti, bine fixate cu spuma, mai ales pentru o fata rotunda..
 
 
     Pentru miresele nonconformiste, parul scurt poate da oricand frau liber unor coafuri cu adevarat rebele.
In ceea ce priveste culorile, de regula cele foarte vii sau neobisnuite se evidentiaza mai bine pe un par drept, in schimb cele cu tenta naturala definesc perfect un par ondulat sau cret.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu