miercuri, 8 ianuarie 2014

Istoria voalului de mireasa


Despre istoria voalului de mireasa se cunosc atatea tradiţii câte culturi sunt şi tot atâtea interpretări.
 Una dintre interpretările comune pe care o găsim în mai multe culturi, leagă prezenţa voalului în ziua nunţii de protejarea miresei de spiritele rele. 

Astfel, se spune ca voalul a fost introdus în Roma Antică iar oamenii din acea perioadă credeau că spiritele rele sunt atrase de mireasă aşa că îi acopereau faţa cu un voal pentru a-i ascunde chipul astfel încât spiritele rele să fie dezorientate.În perioada medievală, voalul era folosit pentru a proteja mireasa de ochiul răului, dar era şi un simbol al purităţii, castităţii şi al modestiei. 

 Ridicarea voalului de pe faţa miresei era un drept exclusiv al mirelui, simbolizând autoritatea bărbatului asupra femeii. Unii spun că originea voalului miresei se datorează si circumstanţelor nunţilor aranjate. 

 În vremurile trecute mirii negociau mâna viitoarei mirese cu tatăl fetei si numai după ceremonie, voalul era ridicat pentru ca mirele să vadă chipul miresei, moment în care era prea târziu să se răzgândească, indiferent ce găsea sub acoperământ. În ziua de astăzi semnificaţia purtării voalului s-a schimbat. 

Purtarea unui voal înseamnă un eveniment special din viaţă, bucurie şi este mai mult doar simbolic, care aduce o notă de mister şi de eleganţa atitudinii miresei.


TIPURI DE VOALURI

Voalul scurt Daca preferi un voal scurt, lejer si foarte usor care acopera partial sau in intregime fata, fii sigura ca vei avea un aer sofisticat si extrem de sic. Acesta poate fi simplu sau brodat usor pe margini astfel incat sa nu deranjeze privirii. Voalul va asigura un mister privirii tale pentru cei din jurul tau.

Voalul pana la umeri Acest tip de voal poate transforma o rochie simpla in una sofisticata. Poate fi un voal din mai multe straturi si care se prinde in general in crestetul capului. Primul strat, la biserica, se lasa usor pe fata iar dupa oficierea slujbei religioase se ridica. Este recomandat pentru rochiile de mireasa croite simplu in partea de sus si ample (stil printesa) in partea de jos dar si pentru miresele minione.

Voalul pana la cot Acesta este voalul cel mai in trend in acest an. Din tul, cu dantela, cu strasuri sau cu margelute, este recomandat pentru rochiile imperiale, de tip A. Dimensiunea recomandata a voalului este de 1,5 m care se va prinde in varful capului, la ceafa sau sub coc in 2 straturi astfel incat un strat sa poata fi lasat spre fata la altar.

Voalul „capela” Lung si elegant, voalul capela trebuie sa depaseasca rochia de mireasa cu aproximativ 15-20 cm si sa atinga suav pamantul. Este recomandat rochiilor foarte ample si este voalul care ofera comoditate miresei prin sistemul sau de prindere si de ridicare.

Voalul „catedrala” Trebuie sa-ti depaseasca rochia de mireasa cu cativa metri si astfel vei deveni o mireasa fastuoasa. Este voalul care reprezinta emblema mireselor regine si este recomandat rochiilor de mireasa formale, ample sau lungi dar si a celor cu trena. Poate fi simplu sau brodat pe margine, cu dantela iar lungimea lui incepe de la 2,5 m si poate ajunge pana la 4-6 metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu