luni, 24 iunie 2013

Cele mai folosite materiale pentru rochia de mireasă

Dacă te-ai hotărât să îţi faci rochia de mireasă pe comandă, la un atelier de croitorie sau la un designer de renume, e bine să fii informată în ceea ce priveşte materialele pentru care vei...
Ţine cont de anotimpul în care are loc fericitul eveniment, de modelul dorit dar şi de aspect. Spor la ales!

Top 10 materiale

Şifon: este o ţesătură plutitoare, romatică prin definiţie, un melanj simplu de mătase şi celofibre. Există, de asemenea, o versiune mai puţin scumpă realizată dintr-un amestec de polyester şi mătase. Acest material poate fi moale sau poate avea un finisaj rigid, iar de obicei este produs în foi delicate şi apoi drapat în straturi.

Satin: poate fi din mătase naturală sau dintr-un material sintetic în amestec cu o suprafaţă netedă neîntreruptă, de obicei strălucitoare şi lucioasă. Materialul este unul preţios, de lux şi uneori are în componenţă nailon sau poliester pentru şi mai multă strălucire.

Tafta: este o ţesătură clară, netedă, lucioasă, din mătase sau amestec; are aspectul unei reţele în cruci mici; foşneşte la atingere şi are avantajul de a fi foarte uşoară;  Originea sa provine din persană şi înseamnă "ţesături răsucite". 

Crep: este o ţesătură moale, care curge cu o textură plisată şi este popular pentru mireasă şi domnişoarele de onoare deopotrivă. Acest material subţire poate fi tăiat pe bie pentru a crea o siluetă măgulitoare femeilor subţirele.

Batist: o ţesătură moale, delicată, de vară, realizată fie din bumbac, fie dintr-un amestec de bumbac-poliester; are o textură fină şi pură şi, de obicei, este de culoare albă.

Mătase: este fibra naturală folosită cel mai des în realizarea rochiilor de mireasă.Luminosul şi vaporosul material este recunoscut pentru strălucirea sa subtilă. Primavara, vara sau toamna sunt anotimpurile indicate pentru a purta rochii de mireasă confecţionate din acest material.

Dutchess Satin: un material neted, frumos, lucios, natural, cu un finisaj glossy bogat. Deoarece această ţesătură este una dintre cele mai grele, poate fi mai potrivită pentru anotimpurile reci. Orice rochie realizată cu acest material va arăta simplu, dar de efect şi orice accesoriu bine ales va spori aspectul curat al ţesăturii.

Brocart şi Damasc: ambele sunt materiale mai grele, de obicei întreţesute cu desene sau modele în relief, ideale pentru nunţile de iarnă. Aceaste ţesături bogat ornamentate au fost întotdeauna asociate cu luxul şi opulenţa. Brocartul sau damascul sunt  ţesături potrivite pentru mireasele care se căsătoresc într-un castel medieval sau care au ca şi temă de nuntă lumea domniţelor şi cavalerilor.

Georgette: o ţesătură de mătase sau cu fir sintetic, cu textura ce conferă iluzia de tul de mătase sau nailon, material care poate fi folosit cu succes pentru voaluri.

In: material frumos, durabil, elegant, cu un luciu natural, de obicei folosit cu amestec pentru a reduce ridarea, încreţirea; ideal de utilizat pentru nunţile de primăvară şi vară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu