luni, 17 iunie 2013

Combinaţii de culori pentru nunta ta

Nu te-ai decis încă ce culori vei folosi la nunta ta? Asta înseamnă că deocamdată nu poţi alege nici tortul, husele pentru scaune, baloanele, buchetul de mireasă, aranjamentele florale sau place...
Toate acestea, dar şi alte elemente din decor şi vestimentaţie vor ţine seama de culoarea sau schema de culori pe care ţi-o alegi. Prolema este că sunt atâtea şi atâtea culori frumoase încât puţine mirese reuşesc să ia o decizie din prima.

Culori tari sau pasteluri?

În primul rând gândeşte-te ce fel de mireasă eşti. Eşti o mireasă romantică, inocentă, care ţine la tradiţii şi nu ar renunţa în ruptul capului la voal? Înseamnă că ţi se potrivesc mai degrabă culorile pastelate: bleu, lila, verde pal, galben pai, roz pal. Restul elementelor vor porni de aici: scris de mână pe place carduri, buchet din trandafiri, o rochie romantică din voal şi dantelă.

La polul opus se situează miresele moderne, excentrice, care nu vor să audă de voal, trandafiri sau dantelă. Dacă îţi doreşti ceva deosebit şi nu ţi-e teamă să ieşi din tipare, înseamnă că eşti genul de mireasă care ar alege mai degrabă culori puternice: bleu marin, roşu, mov, verde oliv, poate chiar fuchsia.

Unde va fi petrecerea?

Chiar dacă ai deja culorile tale preferate, nu face nicio alegere până nu analizezi în detaliu restaurantul. Uită-te ce culoare au feţele de masă dacă nu se pot schimba, ce culoare au draperiile, mocheta, ce nuanţă are parchetul sau gresia. Acestea îţi limitează puţin alegerile. Dacă totul este maro închis nu prea mai poţi folosi culorile închise cum sunt movul sau negrul.

Dacă eşti una din norocoasele care îşi ţin petrecerea într-o grădină trebuie luat în considerare verdele din jur, care va fi, vrând-nevrând, una din culorile tale.

Culorile anotimpului

Dacă tot eşti nehotărâtă, ghidează-te după culorile naturii. La nunţile de primăvară merg culorile calde şi pastelate, vara poţi folosi roşu, portocaliu şi alte culori tari şi calde. Toamna sunt numai bune culorile pământului, iar iarna megi pe culori reci, cum este albastrul.

Combinaţii originale de culori

Verde şi roz – dacă alegi nuanţele potrivite este o combinaţie originală, proaspătă, dar cuminte. Se potriveşte atât primăvara cât şi vara. Poţi combina feţe de masă verzi cu aranjamente florale roz, iar dacă mirele este suficient de curajos ar putea să-şi caute o cravată în aceste două culori.

Galben şi portocaliu
– o combinaţie solară, optimistă, numai bună pentru o nuntă de vară şi o mireasă îndrăzneaţă, care nu se teme de culorile tari.
Albastru şi alb – cele două culori se potrivesc de minune dacă alegi o temă marină, dar nu e neapărat să le alături scoici şi peştişori. Formează o combinaţie proaspătă şi elegantă. Florile albastre se găsesc mai greu dar poţi face buchete din flori albe legate cu panglici mari albastre.
Verde şi maro – sunt două culori de toamnă, dar pot fi folosite şi vara, mai ales dacă ai norocul unei nunţi în aer liber. Poţi combina feţe de masă într-un verde pal, cu şerveţele oliv şi place carduri maro.
Negru şi alb – o combinaţie neaşteptată pentru o nuntă, dar cu atât mai originală. Negrul este întotdeauna elegant, inclusiv la nunţi, aşa că nu te sfii să-l foloseşti drept culoare dominantă.

Maro şi roz – rozul poate fi culoarea preferată a multor mirese, dar din păcate este prea feminină. Adaugă pete de maro închis pentru o notă de sobietate masculină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu