miercuri, 26 iunie 2013

Exclusiv masculin: 5 sfaturi practice pentru miri

Despre costum

Ştiu că e mai ieftin şi la îndemână să înşfaci un costum de anul trecut, cu care ai participat la un botez din familie. Ştiu şi că arată aproape ca nou, dar nu crezi că ziua nunţii tale merită o ţinută deosebită, special creată pentru un astfel de moment? Dacă încă nu te-am convins află că ţinutele pentru miri arată diferit faţă de costumele obişnuite. Reverele au alt croi şi sunt, de obicei, realizate din materiale preţioase, sacourile sunt prinse cu nasturi speciali, ca să nu mai vorbim de cămaşă!

Aşadar, mizează pe un costum de mire deosebit! Poate să fie chiar şi închiriat! În ziua nunţii, stilul face diferenţa!

 

Pantofii

Să fie de bun gust, fără cioc, toc, imprimeuri în piele ori culori extravagante. Să fie dintr-un material de calitate şi neapărat noi. O încălţate scofâlcită sau zgâriată strică întreg aspectul.

Ca să nu ai surprize neplăcute, cumpără-i cu ceva zile înainte şi poartă-i prin casă. A, încă ceva! Ia din bucătărie o răzătoare de legume şi raşchetează delicat talpa pantofilor (da, ai citit bine!). În acest fel o să eviţi acrobaţii nedorite pe suprafeţe lucioase precum marmură, gresie, granit.

 

Cămaşa

Chiar dacă nunta are loc vara, niciodata nu îmbrăca o cămaşă cu mânecă scurtă. Acest detaliu nu face decât să ştirbească din solemnitatea şi eleganţa evenimentului. De asemenea, evită cămăşile cu buzunare pe piept, pe cele înflorate, cu model, carouri sau alte accesorii.

 

Şosetele

Un alt detaliu extrem de important sunt şosetele. Nu e momentul pentru Michael Jackson sau Homer Simpson look. Şosetele se asortează la costum, nu la pantofi, aşa că alege întotdeauna şosete negre, fine la costumele închise ori şosete de bambus bej albicios la cele deschise la culoare.

 

Accesoriile

Întotdeauna batista (dacă există!) şi floarea din piept vor fi purtate de miri pe partea stângă. Butonii trebuie să fie asortaţi cu întregul outfit, iar lanţurile, ghiulurile, brăţările nu au ce căuta. Dacă nu e total indispensabil pentru tine, renunţă şi la ceas (îl vei păstra doar dacă e un model elegant, nicidecum unul sport!). Simplitate înseamnă bun gust, clasă, eleganţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu