sâmbătă, 29 iunie 2013

Cum să îţi faci singur nodul de la papion ???

Ai ales: în ziua nunţii vei purta papion. O alegere inspirată de altfel, dar spune-mi, te descurci să îi faci nod? unica.ro vine în ajutorul tău cu sfaturi practice.
Să faci un nod la papion e la fel de simplu precum ţi-ai lega şireturile! De îndată ce vei vizualiza întreg conceptul şi vei exersa de câteva ori mişcările, ai să devii maestru în această artă.

Şi pentru că e destul de greu să faci practică urmărindu-ţi reflexia din oglindă, sfatul unica.ro este să începi prin a înnoda papionul pe picior, deasupra genunchiului.

1. Începi prin a-ţi aşeza cravata în jurul gâtului (sau pe picior), cu partea din stânga mai jos cu aproximativ 1.5 cm decât cea din dreapta.

2. Petrece capătul mai lung peste cel mai scurt.

3. Fă un nod simplu folosindu-te de partea mai lungă . Lasă capătul lung pe spate. Menţine nodul cât mai strâns posibil.

4. Pliază capătul mai scurt şi ţine-l bine cu degetele. Acum papionul tău începe să prindă formă.

5. Prinde cu degetele fundiţa formată şi adu peste capătul lung. Trece-l prin mijlocul fundei, cât de strâns şi perfect poţi. Această bandă va reprezenta practic nodul papionului.

6. Ajutându-te de degete bagă capătul prin gaura specială din spatele papionului. Nu executa această mişcare cu vârful benzii, ci exact de sub nod.

7. Ajustează buclele formate din spatele fundei. Strânge cât poţi de bine întreg ansamblul.

8. Apucă cu degetele nodul papionului şi ţine-l nemişcat în timp ce, cu cealaltă mână, finisezi întreg look-ul. 

Nu te aştepta să îţi iasă din prima! Exerciţiul este cheia succesului către un papion perfect!

Mai jos ai si link ul unui filmuleţ care să te ajute în această mare aventură! Succes! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu