luni, 10 iunie 2013

Invitaţiile pentru nuntă - modele şi preţuri

ndiferent de buget şi gusturi, oferta de invitaţii pentru nuntă este atât de bogată – ca preţuri, materiale, mesaje - încât nu ai cum să nu găseşti un model pe gustul tău.
Ceea ce vei găsi în magazin diferă foarte mult, atât ca preţ cât şi ca material, iar mesajul îl poţi compune singură dacă vrei să ieşi din tipare.

Cât costă invitaţiile de nuntă


Bugetul chiar nu ar trebui să fie o problemă, pentru că se găsesc invitaţii potrivite oricărui buzunar. Dacă vrei să faci economii şi nu ţii prea tare să ai cele mai frumoase invitaţii, poţi să găseşti modele şi la câteva zeci de lei. Dacă îţi permiţi modele complexe sau ieşite din comun, poţi să plăteşti peste 20 de lei pe o singură invitaţie.

Nu te lăsa însă păcălită de preţul mic al unei singure invitaţii. Poate că 20 de lei nu pare prea mult, dar când ai 150 de invitaţi cheltuiala „se simte”.

La unele magazine, preţul invitaţiei include plicul şi inscripţionarea, dar la altele va trebui să plăteşti separat pentru ele. Înainte să te decizi pentru un anumit model întreabă care va fi preţul final pentru invitaţie, inscripţionare şi plic. Dacă vrei litere aurii s-ar putea să te coste mai mult decât cele cu cerneală neagră.

Nu uita că unele magazine fac discounturi pentru un anumit număr de invitaţii, aşa că înainte să spui că nu-ţi permiţi modelul preferat întreabă cât te-ar costa cele 100 de bucăţi pe care le vrei.

De la carton la pluş şi sticlă


Iată o problemă pe care părinţii noştri nu au avut-o atunci când şi-au ales invitaţiile de nuntă: să fie din carton sau din alt material? Astăzi se găsesc modele care îi vor lăsa cu gura căscată pe cei mai în vârstă. Dacă plănuieşti o nuntă glam, à la Hollywood şi nu ai de gând să faci economii poţi alege invitaţii din pluş, care costă până la 15-20 de lei.

Invitaţiile tip scroll sunt decorate cu detalii metalice, cu ciucuri şi sunt aşezate în cutii luxoase. Dacă eşti mai excentrică s-ar putea să-ţi placă şi invitaţiile decorate cu pene, iar dacă nu ţi-ai pierdut romantismul poţi să le trimiţi invitaţilor tăi un mesaj în sticlă – cu tot cu sticlă. 

Modelul invitaţiilor, în funcţie de tipul nunţii


Dacă plănuieşti o nuntă elegantă, cu tot dichisul, şi invitaţiile trebuie să fie la fel. Dacă vei avea o nuntă simplă, alege invitaţii simple. Probabil că nici nu ar merita să cheltuieşti banii pe unele mai complexe. 

Dacă nu ştii ce culoare să alegi invitaţiile, ghidează-te după culorile alese pentru petrecere. Nu este neapărat să se asorteze, dar asta te poate ajuta dacă eşti nehotărâtă.

Vrei o invitaţie cu totul şi cu totul specială? Angajează un graphic designer care să-ţi creeze un model unic. Desigur, dacă bugetul ţi-o permite. Gândeşte-te la ceea ce defineşte cuplul tău şi cere un model de invitaţie potrivit. Dacă vă place marea, cereţi o invitaţie cu detalii marine: scoici, valuri, nuanţe de albastru. Dacă sunteti nonconformişti şi vă atrag motocicletele, de ce să nu faceţi invitaţii sub formă de motocicletă?

Puteţi avea invitaţii unice şi cu un preţ mult mai mic, dacă acceptaţi să apară pe ele chiar poza voastră. Ce mod mai bun de a personaliza o invitaţie de nuntă?

Textul invitaţiei, o ocazie de a fi creativă


Unele magazine îţi vor pune la dispoziţie o serie de texte din care să alegi, însă dacă eşti suficient de creativă, poţi să-ţi compui propriul tău text. Acesta trebuie să ţină şi el cont de tipul nunţii. Pentru o petrecere simplă şi relaxată, poţi pregăti un mesaj haios, care să-i amuze pe invitaţi, în timp ce o nuntă foarte elegantă, necesită un text mai sobru.

Nu uita că poţi să ieşi din tiparele clasice şi să foloseşti citate, poezii, glume, jocuri de cuvinte sau orice îţi trece prin cap.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu