luni, 2 iunie 2014

10 surprize neplacute in ziua nuntii I

1. Iti iese un cos

In primul rand, aplica o solutie impotriva cosurilor - poti incerca stickurile Clarins Stop Imperfections Locales sau solutia SOS Blemishes de la Collistar - cu care sa maschezi "problema", dupa care poti sa aplici linistita machiajul.
  • MASURA DE PREVENIRE: Ca sa nu risti aparitia unui cos cand se apropie nunta, abtine-te de la mancaruri grase in saptamana dinaintea evenimentului. Daca esti in perioada de dupa menstruatie, ai face bine sa ai un ritual de ingrijire riguros: demachiaza-te zilnic, spala-ti fata, foloseste un produs pentru inchiderea porilor si nu folosi in niciun caz o crema hidratanta grasa. Nu in ultimul rand, evita sa-ti atingi fata cu mainile murdare si schimba zilnic prosopul de fata.

2. Apare o eruptie/ iritatie pe fond nervos

Inainte de a decide ca ai nevoie de medicamente anti-alergice, alege calea naturala. Sterge-ti pielea cu felii de castravete proaspat, apoi lasa cateva dintre ele pe fata si asteapta 4-5 minute. Poti folosi in acelasi scop miere, suc de cartof sau suc de mere cu ulei de masline. Ca sa acoperi orice urma, foloseste unt de corp sau o crema super-hidratanta, apoi o crema sidefata sau cu particule sclipitoare.
  • MASURA DE PREVENIRE: Daca te stii alergica la ceva, trebuie sa fii foarte atenta, fiindca in febra pregatirilor poti trece cu vederea "dusmanii". Nu purta haine sintetice, nu folosi creme pe care nu le-ai mai incercat inainte si cauta sa te relaxezi cat mai mult in ajunul nuntii.

3. Ai ochii iritati sau rosii

Cateva picaturi pentru ochi ar trebui sa rezolve problema pupilelor inrosite, daca acestea sunt rezultatul unei nopti nedormite sau al consumului de alcool la ore tarzii in noapte. Mai poti incerca ceaiul de fenicul (rece), insa poti folosi si felii de castravete, sau comprese cu aloe vera ori lapte rece. Nu in ultimul rand, ai nevoie de un "camuflaj" in zona ochilor.
  • MASURA DE PREVENIRE: Nu-ti obosi ochii in ajunul nuntii, nu consuma alcool sau tigari si nu te culca tarziu. Daca decizi sa te relaxezi la un spa, evita bazinul, ca sa nu risti sa te alegi cu conjunctivita taman in ziua cea mare. Pentru a preveni umflarea ochilor, ai grija cand aplici crema de ochi: rezuma-te la zona de sub ochi, excluzand pleoapele, daca produsul folosit de tine nu este conceput special pentru aceasta zona.

4. Te alegi cu o mahmureala crunta

In primul rand, ar trebui sa ai la indemana un medicament anti-mahmureala. Alte recomandari? Apa, sucuri de fructe si o supa. Cum durerea de cap e doar o parte a chinului, mai ramane aspectul fizic. Fa o baie calda si aplica-ti pe fata o masca tonifianta, apoi foloseste o crema cu vitamina C.
  • MASURA DE PREVENIRE: Nu bea alcool inainte de nunta, mai ales daca stii ca reactionezi chiar si la un cocktail. Organismul tau va fi extenuat din cauza organizarii si a emotiilor specifice, asa ca ameteala te va lua repede. Iar pentru ca pielea sa arate bine (fiindca alcoolul deshidrateaza), foloseste creme cu vitamina C si vei avea tenul proaspat si luminos in ziua nuntii.

5. Ti s-au crapat buzele

Acopera-ti buzele cu miere si las-o sa actioneze ceva minute, apoi indeparteaz-o. Sub nicio forma nu rupe eventualele pielite, ci foloseste un exfoliant de buze (il poti prepara chiar tu din zahar brun cu miere ori ulei de masline). Freaca buzele timp de un minut, sterge resturile si apoi aplica o crema hidratanta sau un balsam nutritiv de buze.
  • MASURA DE PREVENIRE: Consuma multe lichide si fa o baie calda si relaxanta in ajunul nuntii. Daca afara e frig si bate vantul, nu iesi fara sa-ti protejezi buzele cu un balsam, gloss sau ruj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu