joi, 19 iunie 2014

Machiajul care da bine in poze

Principii de baza

Specialistii spun ca secretul machiajului pentru fotografii sta in contraste puternice, fara a incarca machiajul, si multa pudra.
  • Fondul de ten, de preferat lichid, trebuie sa aiba o tenta galbuie, adaptata pielii tale. Pentru efect maxim, ar fi bine sa ai trei nuante din acelasi fond de ten (una mai inchisa si una mai deschisa fata de nuanta ta).
  • Daca fondul de ten contine particule ce reflecta lumina, e foarte bun pentru pozele de exterior, insa in interior s-ar putea sa para ca te-ai "tencuit" cu faina.
  • Fardul de obraz. Ar fi bine sa ai doua nuante, una foarte naturala (eventual cu o textura usor lucioasa), iar peste, aplica cea de-a doua nuanta, ceva mai "vie", dar obligatoriu mai mata.
  • Daca obisnuiesti sa te dai cu gloss aproape "orbitor", ar fi bine sa-ti procuri unul mai mat.
  • Ai nevoie de o pudra fina, care sa impiedice stralucirea "T-ului" in momentul declansarii flash-ului camerei foto. Alege-o la lumina naturala si asigura-te ca nu-ti incarca pielea ca o masca (ideala ar fi o pudra-pulbere, care se aplica cu o pensula voluminoasa).
  • Evita fardurile sidefate. Cumpara farduri mate, iar pe cele stralucitoare foloseste-le doar pentru arii reduse. Fiecare produs in parte absoarbe lumina flash-ului in mod diferit. Poti avea surpriza ca doua farduri care au aparent aceeasi culoare si textura, sa apara diferit in fotografii.

    Machiajul ochilor

    • Evita sa folosesti culori inchise ori contururi groase atunci cand iti definesti ochii.
    • Culorile inchise ar trebui evitate si pe pleoape, deoarece pot micsora ochiul.
    • Dupa fiecare proba de machiaj, cere unui prieten sau viitorului sot sa-ti faca un set de poze: un portret si un cadru larg de interior si inca un set la exterior; abia dupa aceea poti decide daca machiajul e potrivit.
--> SFAT: Fa-ti o mini-trusa de retus pe care sa o porti cu tine. Poti cere ajutorul make-up artistului pentru asta sau, si mai bine, invita-l la nunta ca sa te ajute sa-ti reface machiajul. Astfel, o sa arati bine si in pozele de interior, chiar si dupa ore bune de dans si mii de sarutari pe obraji.

Pentru a fi convinsa suta la suta ca o sa arati impecabil in poze, cel mai bine ar fi sa negociezi cu fotograful sa execute fotografiile de proba sau sa fie prezent in dimineata nuntii, ca sa-ti arate cum se vede machiajul pe camera lui.
  • Culorile inchise pot mari aria ochiului daca sunt aplicate spre coltul exterior al pleoapei si acoperite cu pudra astfel incat sa li se piarda conturul.
  • Daca vrei ochi mai mari, nu trebuie sa-i conturezi de jur imprejur pe interior. Ar fi bine sa renunti la ideea de codite si de umbre inchise.
  • Cantitatea de fard folosita ar trebui sa fie mai mare decat de obicei; treci cu pensula de mai multe ori, apoi indeparteaza excesul cu un pamatuf.
  • Nu insista cu mascara; preferabil ar fi sa folosesti una de alungire sau de definire, daca esti «dotata» de la natura.
  • Daca nunta se va desfasura in mare parte in exterior, alege culori mai putin intense pentru machiaj.
  • Contururile puternice atat ale ochilor, cat si ale buzelor, vor compromite eventualele fotografii alb-negru.

    Riduri camuflate

    Corectorul ideal pentru expunerea in fata camerei este cu doua-trei nuante mai deschis decat pielea ta. Insa acesta nu este potrivit, de exemplu, daca vrei sa faci ca nasul sa-ti para mai mic; in acest caz, bazeaza-te pe o pudra bronzanta, deoarece culorile deschise mai degraba pun in evidenta decat sa micsoreze sau sa ascunda.

    Pentru fotografiile de interior, e indicat sa te asezi langa o sursa de lumina naturala, de exemplu o fereastra. Asta nu inseamna ca fotograful va renunta la flash-ul aparatului, care trebuie folosit inclusiv in pozele de exterior, indiferent cat de soare e afara. Altfel, micile imperfectiuni ale pielii se pot vedea in poze.

    Buze ispititoare

    Daca nu obisnuiesti sa porti ruj, probabil ca nu vei simti nevoia sa-l aplici nici in ziua nuntii, iar daca decizi sa porti unul, iti va fi greu sa alegi culoarea care ti se potriveste. Cateva sfaturi: daca ai buzele mai inchise la culoare sau foarte subtiri, rujul ar trebui sa fie nelipsit din posetuta ta.

  • Buzele subtiri au nevoie de ruj mat si de un contur de exact aceeasi culoare. Acesta poate fi trasat putin mai sus decat conturul natural al buzei, dupa atenuarea lui cu un corector.
  • Daca ai buze pline, poti folosi un luciu de buze, nu prea puternic, insa make-up artistii prefer rujurile mai inchise, nici mate, dar nici foarte lucioase.
  • Atentie: daca dantura ta nu e tocmai imaculata, un ruj roz ori cyclam ar putea intensifica nuanta galbuie a dintilor, iar maroul poate lasa senzatia ca dintii sunt usor galbui, chiar daca in realitate nu e asa. Mergi pe rosu, pruna sau visiniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu