miercuri, 11 iunie 2014

IDEI PENTRU A RASCUMPARA MIREASA

Traditiile romanesti in ceea ce priveste nuntile sunt foarte variate in functie de zona in care se organizeaza nunta. Cert este ca furatul miresei in miez de noapte este una dintre cele mai apreciate si mai utilizate traditii.
Spre deliciul invitatilor mireasa este furata de catre un grup de tineri, iar pentru a o recupera, mirele trebuie sa indeplineasca cateva cereri din partea hotilor.

Tot traditia spune ca rascumpararea consta in cateva sticle de bautura, o lada de bere sau o sticla de tarie. In ultimul timp, miri sunt supusi unor incercari mai grele pentru a-si rascumpara mireasa, ca sa vada ca nu o pot primi inapoi mireasa cu una cu doua.


Declaratie de dragoste
O modalitate clasica prin care mirele isi mai poate rascumpara mireasa, dar de fiecare data este un moment emotionant atat pentru tinerii casatoriti cat si pentru invitati.


Cantesc sa fie
Aici mirele trebuie sa cante o melodie da dragoste miresei lui pentru ca aceasta sa vina inapoi la el, sau pentru a le indusoia inimile hotilor in speranta ca isi va recupera proaspata sotie.


Dans cu mama soacra
Stim deja ca soacra e poama acra, dar mirele va trebui sa treaca peste acest mic detaliu si sa danseze cu soacra mult iubita astfel incat mireasa sa se intoarca la el.

O punga de pufuleti, sau mai bine un sac
Pentru ca astfel de momente sunt si amuzante, dar si dificil de realizat, zic sa punem bete in roata si la miezul noptii, sa il punem pe drumuri pe proaspatul mire. Un sac de pufuleti si o eugenie, sa fie, sa nu trebuiasca.
 
Sa adune 100 de monezi de cate 10 bani
O adevarata provocare avad in vedere ca la o nunta nimeni nu merge cu “biserica” in portofel ci numai cu bani mari, ca sa mearga darul cum trebuie, dar spre deliciul invitatilor, o astfel de porunca este chiar amuzanta.

Dans cu nasul
Niciodata nu mi-a placut sa vad doua femei dansand la o petrecere pe melodii lente, dar sa vezi mirele si nasul dansand cred ca este un adevarat show, mai ales ca momentul este pentru spectacol si nu in ultimul rand pentru rascumpararea miresei.

Mainile si picioarele la pipait
Incercarile grele dar si amuzante prin care trebuie sa treaca mirele in noaptea nuntii sunt printre cele mai amuzante momente ale petrecerii. O idee ar fi sa pui mirele sa pipaie mainile si gleznele a trei domnisoare si a trei barbati, dar si a miresei, si apoi sa isi recunoasca aleasa. Cu siguranta o sa va amuzati pe cinste.

Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu